Arjen en Christine de Jong
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met Familie De Jong uit Ik Vertrek? - bergen verzetten in Oostenrijk

Let op: dit hoort bij uitzending 5 maart 2024

Skifanaten Arjen en Christine vertrekken met hun twee dochters naar Oostenrijk om hun droom na te jagen. Ze willen vakantieappartementen creëren en zich richten op de bergsport. Hoe gaat het nu met het jonge gezin?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek

Update Familie De Jong - Egg bei Hermagor

Het gaat goed met ons. Na de drukte van het verbouwen en alles op tijd af te hebben kwam er even tijd voor rust. Nou ja rust, Arjen begon volop in de skischool met werken en het gezinsleven draaide natuurlijk ook door.

Maar het was fijn dat we weer even wat avondjes samen op de bank door konden brengen en met het gezin dagjes samen konden skiën. 

AVROTROS

Ons nieuwe leven

Het leven in Oostenrijk bevalt ons goed. We genieten enorm van alle seizoenen en het buiten zijn met elkaar. In de zomer zijn we eigenlijk altijd wel buiten te vinden en in de winter proberen we zoveel mogelijk samen te skiën. Maud en Fleur genieten ook enorm van het leven hier. Ze vinden het heerlijk om op pad te gaan en te zien wat de natuur te bieden heeft. 

Op school doen ze het boven verwachting goed. In een hele korte periode hebben ze de taal opgepakt en Fleur heeft zelfs alleen maar 1en op haar rapport (wat dus het beste is hier in Oostenrijk). Maud zit nog op de kleuterschool en mag volgend jaar naar de 1e klasse (groep 3). En ook zij doet het heel goed. Ze kan niet wachten om naar de ‘grote’ school te gaan. 

We boffen enorm dat we buren hebben met 2 buurmeisjes. Zomers zijn ze onafscheidelijk en ook in de winter zoeken ze elkaar veel op. Dat maakt het leven hier voor de meiden nog leuker. 

AVROTROS

Haus Nampolach

AVROTROS

Arjen en Lizzie

AVROTROS

Maud en Fleur

AVROTROS

Op pad

Sinds een jaar is Lizzy ook deel van ons gezin geworden. We proberen haar zo vaak mogelijk mee te nemen als we op pad gaan en na een drukke dag is het heerlijk om even met haar te wandelen en te genieten van de mooie plek waar we zijn neergestreken. 

Werken met plezier

Arjen vindt het heerlijk om weer in de buitensport te mogen werken, zowel in de zomer als in de winter. Het sportief begeleiden van kinderen en volwassenen in de bergen is echt zijn passie!

Alhoewel Christine het leuk vindt om met kinderen te werken hoopt ze in de toekomst meer thuis te kunnen zijn en vooral bezig te kunnen zijn met ons gezin en ons bedrijf. Nu is het nog noodzaak dat we beide werken, maar we hopen dat we in de toekomst meer met onze eigen gasten op pad kunnen gaan voor ons eigen plezier. 

AVROTROS

Camperplatz Nampolach

AVROTROS

Klimmen met het gezin

AVROTROS

Garnitzenklamm

AVROTROS

Ski kampioen

Met ons appartement gaat het ook goed. We hebben nog wat kleine aanpassingen gedaan op de wisseldagen zodat dingen nog beter zijn. Het is leuk om van je gasten te horen dat ze tevreden zijn en het naar hun zin hebben. Daar krijgen wij nog meer nieuwe energie van. 

Binnenkort hebben we een afspraak bij de bank om te kijken of we nog iets bij kunnen lenen. Als dat zou lukken kunnen we sneller doorpakken met de volgende appartementen en heeft Arjen alle tijd om zich daar op te focussen. 

Stap voor stap

Als we terugkijken, vragen we ons wel eens af hoe ver en snel we met de verbouwing waren als we een aannemer hadden aangenomen. Maar goed, deze keuze hebben we niet gemaakt. We zijn nu erg trots dat we vrijwel alles zelf hebben weten te realiseren. 

Over 5 jaar hopen we dat we ons camperveld hebben uitgebreid met nog 2 extra plekken, een toiletgebouw en daarnaast een mooie gasten tuin met zwemvijver.

We hopen dat onze appartementen goed lopen, dat onze eigen vertrekken wat zijn opgeknapt en dat we met de 2e verdieping begonnen zijn voor de laatste 3 appartementen. 

We hopen dan ook iets meer te snappen van alle administratieve rompslomp want dat is soms nog wel even puzzelen. Zeker nu we een eigen onderneming hebben. 

Een avontuur vol verrassingen

Nederland zelf missen we eigenlijk niet. Natuurlijk missen we familie en vrienden, maar gelukkig zien en spreken we die regelmatig. Wel laten we nog weleens wat eten uit Nederland overkomen. Er blijven natuurlijk altijd dingen die lekkerder in Nederland zijn dan in Oostenrijk.

 Al met al zouden we deze stap zeker weer nemen. In grote lijnen zouden we het ook niet anders doen. Je komt altijd onverwachte dingen tegen en het is de kunst om daarop te anticiperen en er je les uit te halen.

Het is en blijft een groot avontuur met vallen en opstaan, waarbij we denken dat we dat best goed gedaan hebben. We zijn trots op ons!!!

Arjen, Christine, Maud en Fleur.

Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading