AVROTROS
Ik VertrekIk Vertrek
Ik VertrekIk Vertrek

Hoe gaat het nu met het stroopwafel imperium van Loïs en Jermain in Dubai?

 Let op: dit hoort bij de uitzending   6 februari 2024.

Loïs en Jermain gaan hun droom leven in Dubai. Het stel wil daar maar één ding en dat is de Hollandse stroopwafel op de kaart zetten. Hoe gaat het nu met hun onderneming?  

  1. Ik Vertrek
  2. Hoe gaat het nu met?

Update 6 februari - familie Blankenstein - Dubai

We zijn gezond, gelukkig maar een beetje te druk! Onze nanny is gaan samenwonen met haar vriend, wat we helemaal niet zagen aankomen.  Daarnaast hebben we de hele warme zomer ‘overleefd’ !

Dubai bevalt ons goed maar uiteraard missen we onze familie maar voor de kids is het heerlijk, ze kunnen veilig gaan en staan waar ze willen, Jhené speelt lekker veel buiten en Yuna begint te kruipen .

Onze stroopwafel business

De zaken gaan moeilijk, heel moeilijk. De pop-ups lopen prima, maar de belangrijkste vestiging: De Dubai Mall die 365 dagen per jaar open is valt dus zwaar tegen, wat een wijze maar (te) dure les is!

Over het algemeen is de Dubai Mall perfect, maar de plek waar wij zitten loopt niet bij onze doelgroep. Het is daar dus nu echt ‘overleven’. We hopen niet dat we de stekker eruit moeten trekken na een jaar in de Dubai Mall. Er komen namelijk al geïnteresseerde investeerders langs en potentiële franchisers. 

Maar door de lage omzet in de mall, waarderen zij het bedrijf heel laag waardoor we ook niet de juiste richting op kunnen gaan met die investering. De Nederlandse CEO van de mall heeft er gelukkig ook nog vertrouwen in door de producten die we aanbieden, wat erg motiveert. 

AVROTROS

Made in Dubai

Doordat we vaak horen dat onze stroopwafels lekkerder zijn dan die ze in Nederland hebben gegeten, zijn we nu bezig met het uitbreiden naar ons eigen land: Nederland, aangezien we dan ook lager in de prijs kunnen zitten zowel voor inkoop van ingrediënten voor het recept als voor de verkoop. 

Ons leven als ondernemers 

Het is zwaarder dan een 9 tot 5  baan en we willen het liefst natuurlijk meer tijd voor de kinderen. Maar we doen het werk met plezier, al hopen we natuurlijk op langere termijn een klein stapje terug te kunnen nemen in plaats van werkdagen van 16 uur haha. 

Geen nieuwe nanny

Onze nanny zei dat ze met haar vriend gaat samenwonen, dat is natuurlijk ook niet iets wat je verwacht, en vinden we echt heel jammer en zeker voor de kids die zo aan haar gehecht waren. 

We willen geen nieuwe nanny omdat dat niet goed voelt en je nooit weet wanneer ze vertrekt. Van deze dachten we namelijk ook dat ze minimaal 10 jaar zou blijven, aangezien we haar bovengemiddeld betaalden. 

Stiekem voelt het ook wel goed dat we weer als gezin leven en de privacy hebben,  mocht je even in je boxershort iets uit de koelkast willen pakken..

AVROTROS

Jhené en Yuna

AVROTROS

Tennis

AVROTROS

Kerst in Dubai

AVROTROS

Samen genieten

Vrije tijd

De winkel is 365 dagen per jaar open, dat breekt je soms wel. Onze nanny werkte ook af en toe in de kraam, maar dan brachten en haalden we haar waardoor je nooit echt vrij of vakantie hebt. Hopelijk kunnen we snel op (zaken)reis naar Nederland wat dan toch wel even als vakantie zou voelen! 

Na het vertrek van de cameraploeg van Ik Vertrek hebben we nog een kerstmarkt gedaan in onze oude woonwijk Town Square. Dat was veruit het beste evenement tot nu toe. 

Daarnaast zat Lois wat minder lekker in haar vel en doet ze het wat minder  aan. Ze, werkt meer vanuit huis voor het tijdschrift en met de kinderen nu Saharah er niet meer is en  wat natuurlijk ook een fulltime job is.

Yuna en Jhené ontwikkelen zich  geweldig en zijn gezond, Yuna kruipt al en Jhené  heeft veel vriendjes en vriendinnetjes. Ze kan al tot 30 tellen in het Engels.

Wat missen we?

Een witte kerst zal je hier niet zo snel zien, daarnaast verlangen we wel vaak naar rustig een bakje koffie met oma of lekker een wandeling om de plas door het bos op loopafstand van ons huis.

Wat we anders hadden gedaan?

Niet direct een lange termijn contract voor de mall voor het was  getest. Al dachten wij natuurlijk omdat de pop up in de Dubai Hills mall goed liep dit  ook wel goedzou  lopen.

Iets minder hard van stapel gaan met de kosten, we hebben nu dan ook bespaard op de woning door goedkoper te gaan huren omdat elk klein beetje helpt om toch nog het succes te kunnen maken van het bedrijf dat we voor ogen hebben.

Waar zijn we over 5 jaar? 

Toch wel een stapje dichterbij onze droom de dunkin’ donuts van de stroopwafels, waarbij we zelf een klein stapje terug kunnen doen. En verder gaan met het belangrijkste doel: De leukste ouders zijn, veel reizen, tennissen en stroopwafelkramen openen over de hele wereld!

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading