AVROTROS
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek

Familie Geurts vs familie Mensing in Ik Vertrek Even Weg

De families Geurts en Mensing hopen van elkaar te leren hoe je het gezinsleven kan combineren met een bedrijf aan huis.

 1. Afleveringen Ik Vertrek
 2. Ik Vertrek

Uitzending zondag 7 juli om 20.40 uur op NPO 3 (herhaling van 4 juni 2022).

In Ik Vertrek Even Weg mogen oud-kandidaten inspiratie opdoen bij elkaar, kunnen ze nog wat van elkaar leren of wordt het een ware beproeving?

Familie Geurts 

In 2017 laten Dirk, Feikje en hun kinderen Jep en Siem hun perfecte leventje in Amsterdam achter om hun dromen waar te maken in Spanje. Ze willen de zon op hun huid voelen en mensen blij maken met een fijn vakantieadres. Ze kopen een huis boven op een berg in Andalusië waar ze vakantiehuisjes willen bouwen.

Feikje, Dirk, Siem, Jep en Boaz

Feikje, Dirk, Siem, Jep en Boaz

Bij de familie Geurts lijkt alles op rolletjes te lopen. De bed & breakfast in Andalusië is een enorm succes en er is gezinsuitbreiding met de komst van Boaz. Toch blijven ook zij tegen dat grote probleem aanlopen; hoe combineer je het gezinsleven met een bedrijf aan huis?

  Update 2020

  Hoe is het nu met Dirk en Feikje?

Bekijk de pagina

Ik Vertrek Even Weg

De familie Geurts doet in het Italiaanse Umbrië inspiratie op bij de familie Mensing. Hier organiseren Jean Paul en Rosalie Mensing activiteiten voor de gasten.

Om in de Italiaanse sferen te blijven, gaan ze samen druiven plukken in een meterslange wijngaard. Er komt een hoop bij kijken voor een glas wijn.

Familie Mensing

Jean Paul en Rosalie Mensing zijn dol op de Italiaanse atmosfeer en mentaliteit. De blijdschap is dan ook groot als ze samen met hun kinderen Dylan en Isabella in 2020 naar Umbrië vertrekken. Hier hebben ze een vervallen pand met een flink stuk grond gekocht. In drie maanden tijd willen ze vier appartementen opknappen en een glamping bouwen.

Jean Paul, Rosalie, Dylan en Isabella

Jean Paul, Rosalie, Dylan en Isabella

De familie Mensing woont nog maar 1,5 jaar in Italië en is ondanks dat ze al veel opgebouwd heeft, nog steeds zoekende. Jean Paul en Rosalie lopen tegen regels aan waardoor ze steeds weer geremd worden in hun enthousiasme. Daarnaast vinden ze het moeilijk om er ook voor de kinderen te zijn. Ze vinden het daarom interessant om een kijkje te nemen bij een gezin dat al langer bezig is.

  Update 2021

  Hoe gaat het nu met familie Mensing?

Bekijk de pagina

Ik Vertrek Even Weg

Tijdens hun bezoek aan de familie Geurts in Spanje, waagt de familie Mensing zich aan de flamenco dans. Dat Jean Paul weinig danservaring heeft, mag de pret niet drukken.

  Uitzending 7 juli 2024 (Herhaling 4 juni 2022)

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading