Ik Vertrek: sterrenchef Harald en Monique beginnen een B&B in Frankrijk – ‘Het kookpunt is bereikt
Na een glas champagne op een doodgewone dinsdag hakt voormalig sterrenchef Harald de knoop door: we gaan weg. Samen met zijn grote liefde Monique verruilt hij Meppel voor la douce France.
In de Dordogne wil het stel een culinaire B&B met mini-camping beginnen.
Uitzending zaterdag 13 september 2025 om 21.30 uur op NPO 1 (Vooruitkijken op NPO Plus)
In Mazeyrolles, een pittoresk dorpje in de Dordogne, willen Harald (59) en Monique (61) hun bourgondische droom waarmaken. Voor 253.000 euro kopen ze een boerderij die nu nog meer weg heeft van een vreetschuur dan van een idyllisch gastenverblijf.
Toch zien zij de potentie: twee gastenkamers, een petit restaurant waar Harald zijn Franse gerechten met liefde en lef serveert en een moestuin waar de ratatouille letterlijk groeit. Zelfs het vervallen zwembad moet een nieuw leven krijgen.
Met een strak klusbudget en de hoop om binnen zes maanden gasten te ontvangen, is het allesbehalve een makkelijke opgave.
Terug naar de roots
Het stel leerde elkaar tien jaar geleden kennen via een datingsite – Monique hoorde dat hij chefkok was en de vlam sloeg meteen in de pan. Sindsdien delen ze hun passie voor koken, wildplukken en het goede leven.
“We waren het leven in Nederland zat. Tijd om de sleur achter ons te laten,” zegt Monique. En Harald? Die keert terug naar zijn roots: koken voor mensen, met producten uit eigen tuin en met liefde voor het ambacht.
Pluk de dag
Dat Harald dit avontuur durft aan te gaan, heeft ook een diepere laag. Na twee keer kanker beseft hij dat je dromen niet eindeloos moet uitstellen. “Het is nu of nooit. Pluk de dag,” zegt hij.
Of het gastronomische avontuur zal slagen? Eén ding is zeker: de wijn ligt al koud.
Uitzending 13 september 2025
Harald en Monique beginnen culinaire B&B in Frankrijk