AVROTROS
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek

Ingrid en Edward - een nieuw leven op de rails in Duitsland

Ingrid (52) uit Groningen droomt van een leven in Toscane met een Italiaanse man met sportauto. Totdat ze de Zwolse Edward (49) tegen het lijf loopt. Alleen heeft hij helemaal niks met het land van de pizza en pasta en ook niet met snelle wagens. Edward heeft juist een enorme passie voor treinen...

  1. Afleveringen Ik Vertrek
  2. Ik Vertrek

Herhaling uitzending zaterdag 10 juni 2023 om 21.45 uur op NPO 1 (eerder uitgezonden op 4 november 2021)

Een gedeelde droom

Gelukkig delen ze wel de droom om in het buitenland te wonen. In het Duitse Ballenstedt, een voormalig DDR stadje, hebben ze voor 70.000 euro een oud spoorwegstation gekocht. Er rijden al achttien jaar geen treinen meer en het pand  uit 1886 is behoorlijk in verval geraakt en moet van boven naar beneden op de schop. Maar Edward en Ingrid zien er potentie in.

AVROTROS

Bahnhof Ballenstedt

AVROTROS

AVROTROS

oude stationshal

AVROTROS

stationshal gestript

AVROTROS

zwammen

“Als je nooit in het diepe springt dan kom je ook nergens”
Edward

Eindstation?

Het plan is om er vakantieappartementen, een café en een vergaderruimte te realiseren. Tijdens de eerste klusvakantie treffen ze wat onaangename verrassingen aan: er zit een zwammenplaag in de kelder, het dak moet compleet worden gerenoveerd en er zit houtworm in de balken. 

De kosten lopen op tot honderdduizenden euro’s en de klussen lijken oneindig veel werk. Is het leven als stationschef zoals ze hadden verwacht? Of valt het tegen en pakken ze snel een treinretour naar huis?

Een wijze investering?

De kelder vol water wordt leeggepompt en het slopen kan beginnen. Is het oude treinstation een wijze investering? Edward weet het nog niet, maar hij en Ingrid leven in ieder geval hun droom.

Op tijd

Het duurt niet lang meer voor de eerste gasten arriveren. Terwijl Edward voor wat kleurrijke bloemen zorgt, slaat bij Ingrid in het treinstation de vermoeidheid en de stress toe…

Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

    Uitzending 4 november 2021

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading