AVROTROS
DNA OnbekendDNA Onbekend
DNA OnbekendDNA Onbekend

Kloppen de vermoedens van Donald, Rosemond en Michel?

De broers Donald en Rosemond werden als kleuter geadopteerd uit Haïti. Ze vermoeden nu dat ze hun biologische familie gevonden hebben. En wanneer Michel als kroegbaas werkt, hoort hij via geruchten mogelijk van een andere vader te zijn... Kloppen de vermoedens?

  1. DNA Onbekend

Rosemond wordt in 1996 geboren in Port-au-Prince, een jaar later komt zijn broer Donald ter wereld. Tenminste, dat is wat ze veronderstellen. Door verschillende signalen over hun leeftijd, van het adoptiebureau én contacten uit Haïti twijfelen de broers over hun biologische ouders. Eerder hebben ze onderzoek gedaan naar de namen die in hun dossiers staan. Eén iemand herkende het verhaal van de jongens.

““Je bent m’n schatkist, niets kan ons breken””
Rosemond tegen Donald

Het enige wat zeker is, is dat de jongens in een Haïtiaans weeshuis terecht zijn gekomen en als kleuters geadopteerd zijn door een Nederlands echtpaar. Naast dat Rosemond en Donald graag willen weten of ze denken te weten wie hun biologische ouders zijn, willen ze ook weten of ze wel écht aan elkaar verwant zijn.

Krijgen Rosemond en Donald antwoorden op hun vragen?

Krijgen Rosemond en Donald antwoorden op hun vragen?

Wie zou Michels echte vader zijn?

De in Roosendaal opgegroeide Michel is volgens zijn moeder de zoon van haar eerste man. Maar geruchten beweren anders. Er zouden namelijk nog twee heren zijn met wie zij in die tijd het bed deelde. De drie potentiële mannen die destijds in beeld waren, zijn de Belgische douanier, de Brabantse Jaaj waarmee Michels moeder kort getrouwd was en Martien waar Michel het meeste op lijkt.

“Ik heb er heel lang mee rondgelopen...”
Michel

Marlijn helpt Michel met zijn zoektocht naar antwoorden. Een dochter van Martien, en dus mogelijk een halfzus van Michel, is met toeval bij hem in de buurt komen wonen en ook zij kent de geruchten al jaren. Delen de twee dezelfde vader?

Kloppen de geruchten over Michel zijn vader?

Kloppen de geruchten over Michel zijn vader?

Het verhaal van Donald, Rosemond en Michel zie je woensdag 30 augustus 2023 om 21.20 uur op NPO 1.

    Terugkijken op NPO Start

Uitzending gemist?
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading