AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Meesterwerk van Händel

Deze spannende nieuwe opname van Händels 'Dixit Dominus' door het Vlaams Radiokoor en Il Gardellino o.l.v. Bart van Reyn wil je zeker horen. Win een exemplaar van deze nieuwe cd!

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Weergaloze muziek

De Duitse componist Georg Friedrich Händel (1685-1759) was pas 22 jaar oud toen hij in Rome zijn Dixit Dominus voor drie vocale solisten, koor en orkest componeerde. Volgens veel muziekliefhebbers heeft hij dit werk later in zijn leven nooit meer overtroffen. Hoe dan ook, het is een zeldzaam gepassioneerd en overrompelend werk!

AVROTROS

Prikkelend en excellent

De Belgische koordirigent Bart Van Reyn heeft enorme affiniteit met de ‘jonge’ Händel. Hij zweept het Vlaams Radiokoor en het Belgische barokorkest Il Gardellino tot grote muzikale hoogte op.

Opvallend zijn de hoge tempi die hij kiest. Maar Händels muziek vraagt daar eigenlijk ook om en met zulke goede uitvoerenden overtuigt het resultaat volledig. Nog een mooie vondst: Händels Dixit Dominus wordt op deze cd aangevuld met de cantate Il Pianto di Maria (‘De klacht van Maria’), een aangrijpend werk van de Italiaan Giovanni Battista Ferrandini (c.1710-1791), dat vroeger aan Händel werd toegeschreven.

Een voorbeeldig samengestelde cd, voorbeeldig uitgevoerd, voor iedere liefhebber van gepassioneerde en sensuele barokmuziek een must!

Over dirigent Bart van Reyn

De Belgische dirigent Bart Van Reyn, geboren in 1979, is chef-dirigent van twee topkoren, het Deens Nationaal Radiokoor en het Vlaams Radiokoor. Ook in ons land is hij bepaald geen onbekende en dirigeerde hij regelmatig het Nederlands Kamerkoor. Steeds vaker dirigeert hij ook vooraanstaande barok- en symfonie-orkesten. Zijn opname van Die Auferstehung van C.Ph.E. Bach werd onderscheiden met een Diapason d’or.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze nieuwe cd hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Uit hoeveel zangers bestaat het Vlaams Radiokoor?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 7 november. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Benieuwd naar de vorige prijsvraag? Klik hier

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading