AVROTROS
Beste Zangers de podcastBeste Zangers de podcast
Beste Zangers de podcastBeste Zangers de podcast

Mell over Volendammer kermis, Justin Bieber, John Mayer en Beste Zangers

In aflevering 2 van Beste Zangers De Podcast spreekt NPO Radio 2 DJ Bart Arens met Melanie Jonk, beter bekend als Mell. De twee spreken elkaar ‘the morning after' de opnames bij de prachtige Hacienda in Sevilla.

 1. Beste Zangers de podcast
 2. Beste Zangers
 3. Mell
 4. Muziek

Mell geeft aan dat deze ervaring zo bijzonder voor haar is: “je gaat hiernaartoe met een bepaalde verwachting maar het is zoveel ‘heavier’. Dat ik ‘s nachts na de opnames in mijn kamer dacht, wat is er nou eigenlijk allemaal gebeurd?” 

De opnames van Beste Zangers waren voor Mell heel bijzonder. “Ik had dat niet verwacht, ik ken het programma en iedereen zit daar altijd te huilen. Ik ben emotioneel maar ik wist niet zeker of het wel bij mij binnen zou komen als anderen mijn liedjes voor mij zouden gaan zingen. Maar ik was heel erg verrast en ik vond het heel bijzonder.“

“Ik was echt aan het genieten van die liedjes.”
Mell over de opnames van Beste Zangers

Muziek met de paplepel

Vanuit huis heeft Mell heel veel muziek meegekregen. Als je opa Piet Veerman (van The Cats) is krijg je muziek thuis natuurlijk al met de paplep[el ingegoten. Haar eerste single die ze kocht was van Boris, die bekendheid kreeg met Idols. De drummer die je hoort in deze single is Ton Dijkman, die nu ook bij Mell & Vintage Future speelt. Dus met Mell’s eerste single waren ze eigenlijk al verbonden. 

Mell & Vintage Future

De samenwerking met Ton en Nico in Mell & Vintage Future is voor Mell heel bijzonder en speciaal. “Ik voel me altijd heel erg op m’n gemak bij ze. Ze willen altijd het beste voor mij en dat is echt heel bijzonder. Het is heel magisch.” 

Bijzondere samenwerking met Bart

Voor zijn radioprogramma ‘Aan de slag’ heeft Bart Arens Mell gevraagd of zij het nummer ‘Gypsy woman’ van Crystal Waters wilde inzingen. Hij heeft uren op de piano geoefend om het nummer goed in te spelen en Mell heeft het op haar eigen manier ingezongen. Zelfs Mell’s opa Piet Veerman was ontzettend onder de indruk van wat Mell en Bart samen hadden neergezet. 

Justin Bieber

Toen Mell een flinke burn out had heeft ze heel veel gehad aan de muziek van Justin Bieber. Juist omdat ze er heel vrolijk van werd en de muziek juist heel ver van zichzelf afstaat. “Ik ben een soort van down sinds ik 8 jaar ben. En ik lachte daar al die jaren maar gewoon doorheen. Maar op een gegeven moment werd het te heftig en had ik er geen zin meer in. Als er nu niks gebeurd, hoeft het van mij niet meer. Ik besefte me dat het vreselijk belangrijk was dat ik moest gaan praten. Ik ben toen naar m’n ouders toe gegaan en ik heb ze verteld dat het echt niet meer ging. Ik wist niet meer wat ik moest doen”.

Mell was helemaal op, ze vertelt ook dat ze zelfs niet meer wilde zingen. Haar ouders hebben haar geholpen en haar naar de dokter gestuurd. Daar heeft ze medicatie gekregen die gelukkig voor haar meteen aansloeg. “Mijn hoofd ging van wervelwind naar geordende boekenkast waar ik af en toe iets uit kon pakken en weer weg kon stoppen als ik het even niet nodig had.”  Ze heeft gelukkig heel veel lieve vrienden en familie om zich heen die haar steunen en er voor haar zijn als ze ze nodig heeft. 

John Mayer 

Mell is enorm fan van John Mayer. “Niet alle gitaristen kunnen zingen en andersom. Hij heeft het allebei.” De gitaarstukken van John Mayer zijn behoorlijk ingewikkeld en Mell heeft wel meer dan honderd uur geoefend op bepaalde gitaarstukken en al helemaal in combinatie met zang. In de podcast laat ze zelfs een stuk horen waar ze echt op heeft moeten ploeteren. 

Muziek uit Beste Zangers de Podcast

 • Van Morrison - Back on top 

 • Boris - When you think of me

 • Mell & Vintage Future - Call my name

 • Crystal Waters - Gypsy woman

 • Bart & Mell & Vintage Future - Gypsy Woman 

 • Justin Bieber - Die in your arms 

 • John Mayer - I don’t trust myself

 • John Mayer - Why Georgia

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading