AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Warme kerstklanken om bij weg te dromen

Deze week maak je in Nieuw Klassiek kans op een nieuwe cd met fijne kerstmuziek: 'Noël' van het Armonico Consort o.l.v. Christopher Monks.

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Onmiddellijk een kerstsfeer 

Buiten is het nog niet echt kerstig. Een beetje grijs en grauw, nog zonder een spoor van lichtgevende sneeuw. Maar op het moment dat we dit schrijven, hoor je op NPO Klassiek en in de winkels overal kerstklanken voorbij komen. En nu dus ook in Nieuw Klassiek. Deze week kun je namelijk een fijne cd winnen: NOËL van het Armonico Consort o.l.v. Christopher Monks.

Engelse tijdloze schoonheid

Op deze betoverende cd staan enkele prachtige oude zangstukken, maar de meeste werken zijn recent geschreven, in de 20ste en de 21ste eeuw. Bang dat die nieuwe stukken moeilijk in het gehoor liggen? Integendeel: Britse componisten als Topby Young en Jonathan Dove hebben nooit uit het oog verloren, dat het in goede kerstmuziek altijd moet gaan om pure harmonie en schoonheid. En juist Britse componisten weten precies hoe een koor op z’n best klinkt. Engeland heeft immers een koortraditie die uniek is en die nergens wordt geëvenaard.

AVROTROS

AVROTROS

Armonico Consort

Het Armonico Consort werd in 2001 opgericht door de Engelse dirigent Christopher Monks en is gespecialiseerd in Renaissance en Barok repertoire. Koor en ensemble hebben verscheidene cd’s opgenomen. Het Armonico Consort houdt zich ook bezig met educatie. De leden leiden docenten op tot koordirigenten en helpen mee schoolkoren op te richten en te begeleiden.

Christopher Monks ​​

Als koorzanger op achtjarige leeftijd maakte Christopher kennis met de muzikale wereld van Byrd, Tallis, Bach, Monteverdi en Händel. Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Cambridge, werd hij organist onder leiding David Hill in de kathedraal van Winchester. Geïnspireerd door David Hill ontwikkelde hij een groot enthousiasme en talent voor koordirectie.

Als hartstochtelijk voorstander van het bereiken van kinderen van diverse achtergronden door de oprichting van jeugdkoren, ontwikkelde Christopher de AC Academy, een uniek muziekeducatie programma.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze nieuwe cd met fijne kerstmuziek hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat is de titel van de eerste kerst-cd van het Armonico Consort op Signum Classics?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 19 december. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Benieuwd naar de vorige prijsvraag? Klik hier

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading