AVROTROSPeter Tijhuis
Nu te Zien!Nu te Zien!
Nu te Zien!Nu te Zien!

Werelden om in te dwalen

Multidisciplinair kunstenaar Levi van Veluw (39) toont zijn sculpturen, tekeningen, foto’s, video’s en installaties in de tentoonstelling ‘Labyrinth of Memories’. Hij won de Singerprijs 2024, een tweejaarlijkse oeuvreprijs voor een hedendaagse Nederlandse kunstenaar, en omvat een tentoonstelling bij Singer Laren.

  1. Nu te Zien!
  2. Kunst
  3. Nu te Zien! extra

Een zelfportret

De meeste musea willen dat de bezoeker de kunstwerken bezichtigt, maar in dit geval wil Van Veluw dat de bezoeker letterlijk binnenstapt in zijn werken. Een grote spiraalvormige ruimte waar je inloopt, vol met stukken klei die langzaam veranderen in koppen. Een zelfportret van de kunstenaar. Hiermee wil hij het proces van een kunstwerk laten zien. Een proces dat volgens Van Veluw elke kunstenaar doormaakt.

AVROTROS

Levi van Veluw, Origin of the beginning, 2011

De dromen van Van Veluw

Een andere ruimte is omgetoverd in een slaapkamer, maar beplakt met duizenden houten balletjes. Deze installatie is gebaseerd op een nachtmerrie die de kunstenaar had. De bezoeker stapt hier letterlijk in de dromen van Van Veluw. 

AVROTROS

Henri Le Fauconnier, Le Songe du Vagabond, 1916 - 1917

Singer-collectie

De kunstenaar heeft zorgvuldig een aantal hoogtepunten uit de Singer-collectie geselecteerd. Hij heeft deze werken in zijn eigen verhaal verwerkt, waardoor ze op een nieuwe manier in het museum worden vertoond. In maar liefst zes zalen zijn de installaties van Van Veluw te bezichtigen en te ervaren.

Suzanne Swarts, directeur Museum Voorlinden, stapt in de dromen van Van Veluw in het tv-programma Nu te Zien! tijdens haar bezoek aan Singer Laren.

Kijk Nu te Zien! op woensdag 24 april 2024 om 21.11 uur op NPO 2.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading