AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win chansons van Philippe Elan en Gregor Bak

Ne me quitte pas! Beantwoord de vraag onderaan de pagina en maak kans op deze nieuwe release.

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Chansonnier Philippe Elan en pianist, componist en dirigent Gregor Bak kennen elkaar al jaren en werken sinds 2021 muzikaal samen. Vorig jaar augustus brachten zij twee avonden lang een ode aan het Franse lied in het Concertgebouw met chansons als Ne me quitte pas, La Montagne, Non je ne regrette rien en Ma France van grootheden als Brel, Aznavour, Piaf, Duteuil en Ferrat. Van een van de concerten werd een opname gemaakt die nu is uitgebracht op CD: Chansons live at the Royal Concertgebouw. 

Philippe Elan

Chansonnier Philippe Elan werd in 1960 geboren in de streek Gascogne in Zuid-West-Frankrijk. Sinds zijn komst naar Nederland is Philippe een graag geziene vertolker van het Franse chanson. Jaar na jaar is hij in de theaters te zien samen met zijn arrangeur, producer en vaste begeleider Reyer Zwart. Samenwerkingen volgen met Cor Bakker en Louis van Dijk, maar ook met het Amstel Kwartet, het Metropole en het Residentie Orkest. Elan heeft tot nog toe 14 cd's en twee dvd's uitgebracht. Met het Gemini Ensemble won hij een Edison voor het album Chansons Classiques. Philippe is vaak te gast in radio- en tv-programma's waar hij een groot pleitbezorger is van het Franse lied. 

Gregor Bak

Gregor Bak heeft na zijn studie muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit in Utrecht gewerkt als docent muziek, pianist, componist en dirigent. Zo was hij van 1993 tot  vorig jaar zomer dirigent van het Oeral Kozakkenkoor. Vanaf 1992 presenteerde hij voor de NCRV televisie het klassieke muziekprogramma C-Majeur, waarna hij ook programma’s zoals Schoolstrijd, Thank you for the music en Zo Vader Zo Zoon presenteerde. Als pianist begeleidt hij o.a. sopraan Francis van Broekhuizen in haar theaterprogramma’s ‘Bij Twijfel Hard Zingen’ en ‘Schandalig mooie opera’ en chansonnier Philippe Elan. 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

Sinds wanneer woont en werkt Philippe Elan in Nederland?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 12 maart 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading