AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win de cd van AVROTROS-talent Gerben

In de online rubriek 'Nieuw Klassiek' maak je deze week kans op de nieuwe cd van AVROTROS-talent Gerben van der Werf. Beantwoord de prijsvraag en win!

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Winactie (verlopen)

Beantwoord de prijsvraag hieronder en maak kans op een exemplaar van deze nieuwe cd!

AVROTROS

Debuut-cd van countertenor Gerben van der Werf

De AVROTROS zet zich al vele jaren met hart en ziel in voor jonge musici. Een prachtig initiatief is bijvoorbeeld het talentproject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!', waarin jonge getalenteerde musici media-ervaringen opdoen en een mooi verzorgde debuut-cd mogen opnemen. Op de alweer zestiende debuut-cd in deze serie zingt de jonge Nederlandse countertenor Gerben van der Werf schitterende aria’s uit barokopera’s van Händel, Hasse, Graun en Porpora. 

Een barokke reis vol vuur

De opera’s van Händel worden tegenwoordig wereldwijd veel uitgevoerd, maar die van zijn grote tijdgenoten Hasse, Porpora en Graun een stuk minder. Wat een goed idee van Gerben ook aandacht aan deze vrijwel vergeten meesters te schenken. Wie eenmaal de aria ‘Alto Giove’ van Nicola Porpora heeft gehoord, vergeet deze naam nooit meer! Maar ook de aria’s van Hasse maken direct duidelijk, waarom deze van oorsprong Duitse componist in Italië als de grootste operacomponist van zijn tijd werd gezien. Gerben wordt op zijn barokke reis begeleid door de Young Bach Fellows, die onder leiding van barokvioliste Lidewij van der Voort schitterend en vurig spel laten horen. 

Gerben van der Werf

Gerben van der Werf (29) studeerde eerst schei- en natuurkunde, voordat zijn liefde voor de muziek hem alsnog in de richting van het conservatorium stuurde. Hij heeft al vrijwel zijn hele leven gezongen, onder andere in het jongenskoor Kampen Boys Choir en The Gents. Gerben is behalve zanger sinds kort ook vader. Een van zijn hobby’s is wielrennen.   

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze prachtige debuut-cd hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk AVROTROS-programma op NPO Klassiek wordt op 24 september a.s. de debuut-cd van Gerben van der Werf gepresenteerd?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 26 september. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Benieuwd naar de vorige prijsvraag? Klik hier

    AVROTROS Klassiek presenteert!

Meer informatie
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading