AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win het album 'Dance!'

Violist Daniel Hope neemt op zijn album 'DANCE!' de luisteraar mee op een reis langs de dans in zeven eeuwen muziekgeschiedenis. Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op een exemplaar!

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Dance!

Het repertoire op 'Dance!' gaat van een 14e-eeuwse klaagzang tot Wojciech Kilars werk 'Orawa' uit 1986, via klassiekers van Händel, Saint-Saëns,Bartók, Price, Piazzolla, Ellington en anderen, in stijlen die variëren van barokke opera en Russisch Ballet tot Klezmer, tango en swing.

Al ruim twintig jaar geleden al ontstond bij Daniel Hope de wens om een dansplaat op te nemen en door de jaren heen werd de lijst met dansen die hij wilde opnemen steeds groter tot er uiteindelijk voldoende materiaal was om een dubbel-cd op te nemen. Het resultaat klinkt zeer aanstekelijk. Dance!

Daniel Hope

De Britse violist Daniel Hope is al meer dan 30 jaar wereldwijd een veelgevraagd solist en kamermusicus. Hij bespeelt een instrument van Guarneri del Gesù uit 1742, de ‘ex-Lipinski’. Hij groeide op in Londen, was leerling van Zakhar Bron en werkte daarnaast nauw samen met zijn mentor Yehudi Menuhin met wie hij talloze concerten heeft gegeven.

Hope maakte als jongste lid ooit deel uit van het Beaux Arts Trio, gedurende de laatste zes seizoenen van het bestaan van dit legendarische pianotrio. Daniel Hope heeft op alle grote podia opgetreden als violist en combineert tegenwoordig graag de rollen van solist en dirigent. Hij heeft inmiddels meer dan 30 CD’s uitgebracht en verscheidene internationale prijzen gewonnen. 

Zürcher Kammerorchester & Friends

Het Zürcher Kammerorchester, waarvan Daniel Hope sinds 2026 artistiek directeur is, wordt in vele nieuwe arrangementen bijgestaan door gastartiesten op onder meer cimbalom, harp en swing gitaar.

“The great thing about dance is that if you get together with others in one room, you’ll all most likely feel the rhythm at the same time and, eventually, move together. There’s a lot to be said for that in today’s world ”
Daniel Hope

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze dansbare cd hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk land is violist Daniel Hope geboren?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 6 februari 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Benieuwd naar de vorige prijsvraag? Klik hier

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading