De 25-jarige celliste Ella van Poucke nam binnen het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! haar debuut-cd op. De cd kwam eerder - samen met het ledenmagazine van AVROTROS Klassiek - uit.

Ella van Poucke

Ze is één van de toonaangevende cellisten van haar generatie: Ella van Poucke (1994). Ze treedt wereldwijd op als solist en kamermusicus en won diverse prijzen, zoals de International Isang Yun cello competition (2015), Premio Chigiana (2017) en de GrachtenfestivalPrijs (2017). Ella komt uit een gezin van musici. Haar moeder is altvioliste, haar vader trompettist en haar broer pianist.

Ella begon op haar zesde met cellospelen, aanvankelijk op de muziekschool in Woerden. Op haar tiende debuteerde ze in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en vanaf die leeftijd begon ze ook met haar cellostudie aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Op haar vijftiende vervolgde ze haar studie in Duitsland bij professor Frans Helmerson aan de Kronberg Academy. 


Artistiek leider

Tot juni 2019 was ze artist in residence van de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel. Ze trad als solist op met onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest, Brussels Philharmonic, Symfonie Orkest van Vlaanderen, HR-Sinfonie Orchester Frankfurt, Hamburger Camerata, Maggio Musicale Fiorentino, Orchestra della Toscana en het Tongyeong Festival Orchestra, met dirigenten als Christoph Eschenbach en Michael Sanderling. Ook speelde ze kamermuziek met musici als Andras Schiff, Gary Hoffman, Nobuko Imai, Tabea Zimmermann, Gidon Kremer en Vilde Frang. 

In het voorjaar van 2019 speelde Ella samen met haar broer Nicolas alle werken van Beethoven voor cello en piano in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam en in Berlijn. In de zomer van 2018 speelde Ella samen met pianist Caspar Vos in het voorprogramma van het Prinsengrachtconcert. Samen met Caspar nam ze binnen het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! haar debuut-cd op. Dit album, dat exclusief is opgenomen voor leden van AVROTROS Klassiek, is inmiddels verschenen. Wil je Ella's cd ontvangen? Word lid van AVROTROS Klassiek en ontvang binnen twee weken de cd op je deurmat!

Ja, ik wil de cd van Ella ontvangen

Caspar Vos

De 30-jarige pianist Caspar Vos (1988) studeerde in 2014 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij won diverse concoursen en kreeg in 2017 de publieksprijs van Dutch Classical Talent uitgereikt. Caspar treedt in binnen- en buitenland op als solist en kamermusicus. De pianist heeft al ervaring met het opnemen van cd’s. Zijn eerste album 'Ego' kwam in februari 2018 uit en in maart 2019 verscheen zijn tweede cd 'Restart'. Daarnaast is Caspar curator van Festival Jong Talent Schiermonnikoog en redacteur bij Podium Witteman.

Aanstormende muziektalenten krijgen in talentraject AVROTROS Klassiek presenteert! een podium op NPO Radio 4 en duiken de opnamestudio in voor het opnemen van hun debuut-cd. Daarmee draagt AVROTROS bij aan de ontwikkeling van het klassieke talent van de toekomst. Ondersteun je deze missie en wil je ook bijdragen aan de toekomst van jong talent? Word dan lid van AVROTROS Klassiek.

Deel dit artikel