De debuut-cd van de 22-jarige violiste Charlotte Spruit is uit! Begin november namen we deze binnen talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! op. Samen met pianiste Yang Yang Cai speelde Charlotte vioolsonates van Debussy en Janáček, en werk van Sibelius, Ysaÿe en Matteis speelt. De cd wordt exclusief toegestuurd aan de leden van AVROTROS Klassiek.

Steun het talenttraject en ontvang de cd


Agenda

30 december 2022: cd Charlotte en Yang Yang verschijnt
30 december 2022, 20:00u: Charlotte speelt in het slotconcert van het IKFU, live te horen op NPO Klassiek
21 januari 2023, 12:00-14:00u: Charlotte speelt in de rubriek 'Vrij Spel' van De Muziekfabriek op NPO Klassiek
22 januari 2023, 10:00-11:00u: Charlotte en Yang Yang spelen delen van hun cd in 'Spiegelzaal' op NPO Klassiek
22 januari 2023, 12:45u: uitzending 'AVROTROS Klassiek presenteert Charlotte Spruit' op NPO 2 Extra
23 januari 2023, 00:05u: uitzending 'AVROTROS Klassiek presenteert Charlotte Spruit' op NPO 2 Extra


Charlotte Spruit

Op 4-jarige leeftijd kreeg Charlotte haar eerste vioollessen van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Inmiddels studeert ze al vijf jaar in Londen waar ze aan de Royal Academy of Music les krijgt van violiste Ying Xue en barokvioliste Rachel Podger. Ze won in Nederland de tweede prijs bij het Oskar Back Concours (2020) en de Anton Kersjes Vioolprijs (2020) en afgelopen jaar werd ze op barokviool eerste prijswinnaar van het prestigieuze Bach Wettbewerb Leipzig.

Cross-over
Charlotte speelt graag kamermuziek en treedt daarnaast regelmatig als solist op met onder meer het Residentie Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Ze is daarnaast ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om verschillende kunstvormen bij elkaar te brengen en zo won ze samen met haar vriend, kunstenaar Jérémie Queyras, onlangs de eerste prijs op het Goodmesh Concours.

Anonieme viool
Charlotte speelt op een 18e-eeuwse anonieme Italiaanse viool, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
charlottespruit.com

Yang Yang Cai

Op haar vijfde begon Yang Yang met pianospelen. Vanaf haar tiende kreeg ze al les van de vooraanstaande pianopedagoog Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Bij hem studeerde ze vervolgens bijna tien jaar. Tegenwoordig studeert Yang Yang in het Italiaanse Imola bij meesterpianist Enrico Pace en in Amsterdam bij Frank van der Laar. Yang Yang viel regelmatig in de prijzen. Zo was ze als negenjarige al eerste prijswinnares van het Steinway Concours (2008), won zij de Classic Young Masters Award (2017) en het concours van de Young Pianist Foundation (2019).

Eerder deelgenomen
Een jaar geleden nam Yang Yang haar debuut-cd op binnen talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert!. Nu speelt zij mee op de debuut-cd van Charlotte.
yangyangcai.com

Steun het talenttraject en ontvang de cd

Deel dit artikel