De Poli Patty, Agnes en Tobias

Het seizoensoverzicht van De Poli

- 5 min lezen

Intieme ongemakken en strijd op de afdeling Gynaecologie en Verloskunde staan centraal in De Poli. Lees hier alles over de afleveringen.

  1. De Poli

De verlossing

Gynaecoloog Esther Bens vindt de werkwijze van haar vader Harold Bens, hoofd van de afdeling Gynaecologie en Verloskunde, niet meer van deze tijd. Ze wil een nieuwe, moderne aanpak introduceren in De Poli. Ondertussen begint Tobias aan zijn co-schappen en denkt de hardwerkende arts-assistent Selina te overtreffen. Terwijl verpleegster Patty zich uit de naad werkt, doet verpleegster Brigitte zo min mogelijk na een burn-out. Terwijl verloskundige Lieke steeds nieuwe, barende vrouwen overdraagt op de afdeling en Selina probeert te bewijzen dat ze geschikt is voor het vak, zet Esther zich in voor de verandering van de afdeling.

De verlossing zie je zondag 22 oktober 2023, 21.15 uur op NPO 3.

De Poli De Verlossing - Jelka van Houten

De schaamstreek

De spanning is niet alleen voelbaar bij bevallende vrouwen op De Poli; ook tussen het personeel lopen de emoties soms hoog op. Terwijl verpleegster Brigitte rustig de tijd neemt voor haar ademhalingsoefeningen, heeft verpleegster Patty zelfs geen tijd om te lunchen. Toch ontdekt ze hoe belangrijk het is om vragen over saladedressing correct te beantwoorden. Co-assistent Tobias probeert, terwijl hij van een kroket geniet, een band op te bouwen met Harold Bens, maar wordt dan plotseling het spreekuur ingetrokken door Esther Bens. Zij is van mening dat hij zijn kennis over het genitale gebied wel kan vergroten.

De schaamstreek zie je zondag 29 oktober 2023, 21.05 uur op NPO 3.

De Poli De Schaamstreek - Tobias en Esther

De date

Patty wordt door Roy op non-actief gesteld en is hier - zowel letterlijk als figuurlijk – pisnijdig over. Na een gesprek met Esther besluit ze haar plotselinge vrije tijd goed te benutten en maakt ze een datingprofiel aan om aan haar ‘seksuele script’ te werken. De hele Poli heeft het zwaar zonder Patty’s hulp, en terwijl Tobias vooral bezig is met zijn stempelkaart, loopt alles in de soep. Roy probeert wanhopig een oplossing te vinden. Arts-assistent Selina en anesthesist Johan blijken niet het ideale duo te zijn om patiënten gerust te stellen voorafgaand aan een operatie. 

De date zie je zondag 05 november 2023, 20.15 uur op NPO 3.

De Poli De Date - Patty en Esther

Arts op wielen

Dokter Harold Bens gedraagt zich anders dan normaal tijdens zijn interview voor Arts Op Wielen. Patty gaat door met daten maar is helemaal klaar met mannen die willen wandelen. Livestreams en badbevallingen (met poepschepje) zijn inmiddels onmisbaar op De Poli. En terwijl het libido van sommige patiënten lastig onder controle te houden is, spatten ook onderling de vonken eraf.

Arts op wielen zie je zondag 12 november 2023, 21.05 uur op NPO 3.

De Poli Arts Op Wielen - Harold

De audit

De halfjaarlijkse audit vindt plaats. Voor eerstelijns verloskundige Lieke is dit haar eerste audit en ze aarzelt niet om haar mening te uiten, iets wat Agnes als onaangenaam ervaart. Selina constateert vervolgens complicaties bij al haar patiënten, wat tot onrust op de afdeling leidt. Esther ontvangt een stel met een kinderwens dat alles keurig heeft georganiseerd, behalve hun seksleven.

De audit zie je zondag 19 november 2023, 21.05 uur op NPO 3.

De Poli De Audit - Patty en Brigitte

Ik stop

Dokter Harold Bens heeft ondanks een wachtkamer vol wachtende patiënten niet zijn beste dag. Eerst botst hij met zijn dochter Esther, dan kondigt zijn langdurige collega Agnes haar vertrek aan en Selina komt voor zichzelf op. Brigitte helpt Patty met haar expatpatiënten en ze roddelen er samen flink op los. Lieke en Tobias sturen elkaar gemengde signalen en een verkoper van Venus Punani bezoekt Esther.

Ik stop zie je zondag 26 november 2023, 21.05 uur op NPO 3.

De Poli Ik Stop - Theo

Dana

Antroposofisch verloskundige Dana komt het team van De Poli versterken. De wildste verhalen doen de ronde over deze pittige tante en moderne heks. Harold en Roy willen dat ze zo snel mogelijk vertrekt, met bezem en al. Esther gaat het gesprek aan met Lieke en ook met Tobias, die nadrukkelijk gewezen wordt op de gedragscode die hij heeft ondertekend. Bij Patty en Johan vliegen de hints in het rond, maar of ze daadwerkelijk begrepen worden is maar de vraag.

Dana zie je zondag 03 december 2023, 21.15 uur op NPO 3.

De Poli Dana - Selina

De gouden scalpel

De artsen op De Poli genieten van betaalde vakanties en feestjes in de vorm van congressen en symposia, vindt verpleegkundige Patty. En nu is het weer zover; de uitreiking van De Gouden Scalpel aan Dokter Harold Bens vraagt natuurlijk ook om een borrel. Tobias lijkt meer medelijden te hebben met zichzelf dan met zijn patiënte. Tijdens een consult legt Esther uit hoe het vrouwelijke genot van begin tot eind kan worden bereikt. Wanneer Dana zich onzeker voelt op de borrel, bakent ze haar territorium wel heel zorgvuldig af. Peter draagt een Argentijnse stierenfokkershoed.

De gouden scalpel zie je zondag 10 december 2023, 21.15 uur op NPO 3.

De Poli De Gouden Scalpel - Harold, Tobias en Roy

Wiskunde

Selina solliciteert voor een opleidingsplek op De Poli, maar naast de verplichtingen die haar roepen en het missen van haar gesprek, voelt ze ook de concurrentie van sollicitanten met dubbele achternaam. Patty kampt met onzekerheden en verdriet en vraagt Theo om advies. Esther geeft seksueel advies aan een stel na de bevalling. En wat doet Tobias nu hij al zijn stempels heeft behaald?

Wiskunde zie je zondag 17 december 2023, 21.15 uur op NPO 3.

De Poli Wiskunde - Lieke

Kerstkind

Het is kerst op De Poli! Roy maakt zich klaar voor een feestje. Brigitte verlangt gewoon naar een moment van rust. Esther houdt het piketdienstbed net iets te lang bezet en dat vereist een speciaal consult met haar vader Harold. Selina kan niet wachten op de uitslag en wordt betrapt. Tobias mist zijn familietradities en heeft het moeilijk. En wanneer hij eindelijk naar huis mag, gebeurt er iets onverwachts: de hele kerststal komt binnen.

Kerstkind zie je zondag 24 december 2023, 21.15 uur op NPO 3.

De Poli Kerstkind - Patty en Brigitte

    Uitzending gemist of vooruitkijken?

Ga naar NPO Start (Plus)