Esther Aardewerk

AVROTROS

Esther Aardewerk heeft samen met haar broer Emiel, de leiding over A. Aardewerk Antiquair Juwelier, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in antiek Nederlands zilver uit de 17e en 18e eeuw en in juwelen.

Toen haar vader Bram na haar opleiding aan de Hogere Hotelschool in Den Haag aangaf assistentie voor de firma te zoeken besloot Esther al snel de hotel wereld te verruilen voor het prachtige vak van antiquair. Samen met haar broer Emiel begon zij in 1995 in de Haagse antiekzaak die Bram met zoveel liefde voor het vak had opgebouwd.

Esther rondde versneld de Juweliers opleiding in Schoonhoven af, gevolgd door de opleiding tot Edelsteenkundige. Esther en Emiel exposeren met hun collectie op TEFAF Maastricht, TEFAF New York en PAN Amsterdam. Ook zijn zij lid van de Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst  en van CINOA (Confédération Internationale des Négociants en Oeuvres d’Art).

Twee keer per jaar publiceren we over het onderzoek dat we doen naar onze nieuwe aanwinsten. Een van de leukste kanten van dit vak is dat je nooit uitgeleerd bent. Dat maakt het ongelofelijk interessant.

"Kunst verrijkt en veraangenaamd je leven" - Esther Aardewerk

Mijn museumtip

De musea die mijn broer Emiel heeft genoemd hebben allen een prachtige collectie zilver, daarom noem ik een kleiner museum in Amsterdam, waar goed te zien is hoe er geleefd werd in de periode waarin al het echte mooie zilver gemaakt is: Museum Van Loon.

    Wil je meer weten over Tussen Kunst en Kitsch?

Tussen Kunst en Kitsch overzicht
AndersAnders
Loading