Jelmer de Moed & Rik Kuppen

Rik Kuppen (l)  en Jelmer de MoedAVROTROS / Manon van der Zwaal

De 26-jarige klarinettist Jelmer de Moed en de 28-jarige pianist Rik Kuppen namen hun AVROTROS debuut-cd op met werk van Schumann, Brahms, Debussy en Berg. Leden van AVROTROS Klassiek kregen de cd thuisgestuurd.

  1. AVROTROS Klassiek presenteert!

Jelmer de Moed

Klarinettist Jelmer de Moed geeft concerten als solist, met orkesten als Phion en Kamerata Zuid en schuift regelmatig aan bij het Animato Kwartet. Met pianist Rik Kuppen vormt hij een vast duo.Met een eerste prijs op het Prinses Christina Concours, de Classic Young Masters Award en de Cultuurfonds Young Talent Award op zak studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn, waar hij zijn Master met de hoogste onderscheiding afrondde. Hij werd genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2021 en was finalist van Dutch Classical Talent 2022.
jelmerdemoed.com

Rik Kuppen

Pianist Rik Kuppen is een jonge solist en kamermusicus. Hij is eerste prijswinnaar van het Prinses Christina Concours, finalist van het concours van de Young Pianist Foundation en Dutch Classical Talent, waar hij werd omschreven als een ‘kleurenvirtuoos’.Hij begon pas op zijn twaalfde met piano spelen en werd vijf jaar later al toegelaten op het conservatorium van Den Haag. Rik is pianist van het Brackmantrio en speelt regelmatig samen met Oskar Back-winnares Coraline Groen.
rikkuppen.nl

In december 2019 kwam de korte EP Dwaallicht van Jelmer en Rik uit met stukken van Robert Schumann en Alban Berg. En nu hebben zij dus binnen talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! hun eerste cd opgenomen. Deze is eind augustus 2022 uitgekomen en exclusief toegezonden aan alle leden van AVROTROS Klassiek.

“Wat een geweldige ervaring! Je leert echt goed wat het verschil is met het geven van een concert.”
Rik Kuppen - Over de opnames

AVROTROS Klassiek presenteert!

Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Steun het traject en ontvang de debuut-cd's drie keer per jaar op je deurmat!

Lees meer

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading