Pride Amsterdam

Pride

AVROTROS vaart traditiegetrouw mee met een eigen boot en zendt elk jaar de Canal Parade uit.

Live-registratie Canal Parade

AVROTROS zendt ook dit jaar traditiegetrouw de Canal Parade uit. Splinter Chabot doet verslag van de wereldberoemde botenparade en ontvangt verrassende gasten aan zijn regenboogdesk.  

De Pride boot van AVROTROS trekt dit jaar als een varende ode aan cultuuriconen door de Amsterdamse grachten. Kunstenaar Sioe Jeng Tsao maakte speciaal voor de Pride boot kunstwerken van queer iconen van toen en nu.

Zaterdag 3 augustus om 12.00 bij AVROTROS op NPO 2

Pride Talk: Queer helden

Carolien Borgers en Splinter Chabot gaan in gesprek met onder meer Romana Vrede, Loiza Lamers, Babs Schutte, Fleur Pierets en Justin Mooijer (Janey Jacké) over hun queer helden. 

Vanaf 25 juli op NPO Luister, YouTube en op AVROTROS.nl

Vier De Liefde met NPO Radio 2 

Carolien Borgers, Annemieke Schollaardt en Paul Rabbering zenden live uit vanaf Pride Amsterdam. Op zaterdag 3 augustus maken ze samen tussen 12.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2 het programma Vier De Liefde, met daarin een sfeerverslag vanaf de botenparade, mooie gesprekken en natuurlijk heel veel Pride anthems.

Meer Pride bij AVROTROS 

Bij EenVandaag komt in de uitzending op 3 augustus (18.15 uur op NPO 1) onder meer het jaarlijkse onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel aan bod, over thema’s die de LHBTIQ+ gemeenschap raken.

Doe mee aan dit onderzoek over de acceptatie van LHBTIQ+'ers.

NieuwNieuw
Loading

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle programma's en evenementen van AVROTROS.

Dit veld is verplicht

AndersAnders
Loading