Hoe gaat het nu met drag queen en bioloog Arthur uit My Generation @ War?

AVROTROS

In de aflevering van My Generation @ War ‘drag in oorlog’ is het verhaal van Arthur te zien. Hij houdt goede hoop op de overwinning van Oekraíne en heeft mooie plannen voor zijn drag-personage AuRa.

Nu de raketten niet meer over Kyiv vliegen, heeft Arthur ook tijd voor zijn werk als bioloog voor de gemeente. “Er is veel werk te doen bij de bijenkasten, dus ik heb bijna geen tijd om verdrietig te zijn. Het werken in de tuin is ook een goede afleiding van de oorlogssituatie.”

Update van Arthur

Sinds de opnames van My Generation @ War is Arthur’s leven niet veel veranderd en kan hij met trots terugkijken op zijn rol binnen de LHBTQI-gemeeschap van de stad.

“Het is gek om te zeggen, maar de oorlog heeft mijn drag-personage wel beroemd gemaakt. Ik vertel met trots mijn verhaal aan iedereen, dat je nergens bang voor hoeft te zijn. Oekraïne is een Europees land en we verschillen duidelijk van Rusland.”

AVROTROS

Arthur's drag-personage AuRa

Zodra de oorlog voorbij is, wil hij met AuRa de wereld bestormen. Hij droomt van een televisie-carrière, waarin hij met zijn drag-personage comedy kan doen. Ook wil hij een uitbundige show organiseren in een club en de Kyiv Pride weer nieuw leven inblazen.

“Oekraïne is een Europees land en we verschillen duidelijk met Rusland.”
Arthur

Dam

Waar Arthur in de afgelopen tijd het meest door geraakt is, was het bombardement op de Kakhovka dam in juni. “Ik werk in en met de natuur, ik kan me goed voorstellen wat deze gebeurtenissen in gang kunnen zetten.”

Maar Arthur’s vertrouwen in de overwinning is niet opgedroogd: “Ik heb sinds kort het gevoel dat er wel een kantelpunt aan zit te komen en dat een Oekraïnse overwinning onvermijdelijk zal zijn!”

Bekijk de aflevering 'Drag in oorlog' nu op NPO Start