Hoe gaat het nu met drag queen en student Dima uit My Generation @ War?

AVROTROS

In de aflevering van My Generation @ War ‘drag in oorlog’ zien we het verhaal van Dima. De oorlog heeft nog steeds grip op zijn leven en toekomstplannen.

Zijn studie gaat goed en hij leert veel, maar inmiddels heeft Dima wel moeten verhuizen vanwege de vele explosies in de buurt van zijn huis.

“Maar ik ben blij dat ik nog geen naasten ben verloren en ik hoop dat dat zo blijft. Ik vind het wel moeilijk om iedere dag naar de bunkers te moeten rennen en dan maar hoop houden dat jou en je geliefden niets overkomt.” Ook het verlies van contact met vrienden valt hem zwaar. De onzekerheid en angst zijn nog volop aanwezig.

Update van Dima

Dima’s dromen zijn nog springlevend: hij wil zich verder verdiepen in de drag-cultuur en zijn personage Cruella. Ook wil hij graag in de horeca blijven werken. Een carrière als make-up artiest staat ook op zijn verlanglijstje.

“Everything can change. We must live today.”
Dima

Toch vindt hij het belangrijk om in het nu te leven. “Ik vind het nu niet nodig om grote langetermijn-plannen te maken. Alles kan nou eenmaal veranderen. We moeten vandaag leven. Ik had ooit de droom om een kok te worden. Maar vandaag de dag doe ik precies wat ik nodig heb, zodat m’n familie en ik onszelf niets hoeven te ontzeggen.”

AVROTROS

Dima's drag-personage Cruella

Hoewel het plannen maken voor de toekomst niet zijn grootste prioriteit is, wil Dima graag proberen om in het buitenland aan de slag te kunnen.

Bekijk de aflevering 'Drag in oorlog' nu terug op NPO Start