Hoe gaat het nu met hospik Daniil uit My Generation @ War?

AVROTROS

In de aflevering van My Generation @ War  ‘Muziek in oorlog’ is het verhaal van Daniil te zien. Vóór 2022 had Daniil grote plannen.

Hij wilde met zijn band een debuutalbum uitbrengen en optreden op een festival. "Helaas kwamen de Russen alles in de war schoppen." 

Daniil meldt zich aan als vrijwilliger en is om de maand werkzaam als hospik vlak achter het front.

Update van Daniil

Daniil is net terug van de frontlinie. Hij onderwijst nu weer Eerste Hulp aan de nieuwe vrijwilligers.  

Dromen

Daniil droomde over reizen binnen Oekraine, wie had gedacht dat dat op deze bizarre manier waarheid zou worden? Voor nu hoopt hij vooral dat de lijst met overleden vrienden niet wordt aangevuld met nieuwe namen. 

Hij is momenteel niet bezig met muziek. Hij mist de repetities met zijn band IliDan. De gitarist van de band staat ook aan het front en de bassist heeft de band verlaten.

Misschien wil hij later terug de IT in. Of met zijn vriendin een koffiebar beginnen. Het lot zal beslissen…

Via Instagram houdt Daniil zijn volgers op de hoogte met foto’s van zijn leven:
(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Onverschilligheid

Hij heeft veel vrienden verloren in de strijd, toch zou hij, als hij alles kon overdoen, weer hetzelfde doen. ‘Je kunt de tijd niet terugdraaien en daarom moet je geen spijt hebben’. 

Maar het meest lastige vindt hij onverschilligheid. 

“Everyone stops caring, unfortunately”
 

Als er iets positiefs is aan de situatie, is het dat Daniil nieuwe vrienden, kameraden heeft die hij anders nooit ontmoet zou hebben. 

Toekomst

"Vandaag kan niet iedereen morgen zien" (Meme van Klychko, de burgemeester van Kyiv). 'Er zal vrede en vrijheid komen. Zodra de overwinning er is, zal ik eindelijk kunnen ontspannen.‘