Yvette gaat naar de Maasvallei, waar ze teruggaat naar haar jeugd en de lievelingstaart van haar moeder leert maken, het geheim van de Limburgse vlaai proeft en haar oom en tante op balkenbrij met aardpeergelei trakteert. Zelf de Christoffeltaart maken? Hieronder vind je het recept!
Voor de schuimplakken
250 gr, Eiwit
500 gr. Suiker
Voor de vulling
1 liter slagroom
90 gr suiker
Voor de chocopasta
50 gr. water
50gr. suiker
±25-35 gr cacaopoeder
Voor de schuimplakken
Eiwit met direct 50 gram suiker erbij opkloppen, geleidelijk aan de helft van de overgebleven suiker toevoegen, als de schuim stevig genoeg is het restant van de suiker er door spatelen, het schuim direct naar gewenste grote op bakpapier spuiten en afbakken op 135 graden met de wasemklep ( of ovendeur op een kier) trucje: als het schuim makkelijk van het papier loslaat is het meestal goed, de binnenkant mag best een beetje taai zijn. Baktijd 60-65 minuten.
Voor de vulling
De slagroom opkloppen met de suiker, chocopasta toevoegen al naar gelang de chocoladesmaak die men wenst.
Let op! de schuimplakken moeten echt koud zijn voordat de vulling er tussen gaat.