AVROTROS
Ik VertrekIk Vertrek
Ik VertrekIk Vertrek

Hoe kijken Bert, Thomas, Bob en Jos terug op hun Even Weg avontuur?

Let op: dit hoort bij uitzending maandag 1 januari 2024:

Bert en Thomas uit Spanje doen inspiratie op bij Bob en Jos in Frankrijk en vice versa. Hoe hebben de beide stellen het ervaren en wat nemen zij mee aan tips?

  1. Ik Vertrek
  2. Hoe gaat het nu met?

Update Bert en Thomas - Finca Fabulosa-  Álora 

Al vrij snel na onze Ik Vertrek aflevering werden we gebeld met de vraag of we mee wilden doen aan “Even Weg”.  En natuurlijk hebben we daar ja op gezegd omdat het ons super leuk leek om eens in de keuken van een ander te mogen kijken. We moesten natuurlijk wel afwachten met wie we gekoppeld zouden worden, maar dat is helemaal goed gekomen; wat een lieve mensen! 

Onze match  

We hebben er vrienden voor het leven bij gekregen en hebben een heerlijke tijd gehad in Frankrijk en hier bij ons. 

Met Bob en Jos hebben we samen goed gesproken over hoe we de tijd bij ons in Spanje zouden invullen, omdat we natuurlijk heel goed begrijpen dat niet iedereen zich comfortabel voelt om bloot op tv te komen. 

Blootgewoon

Voor ons is bloot zijn heel gewoon, maar we vonden het vooral belangrijk dat ze zich op hun gemak zouden voelen tijdens de opnames en een fijne tijd zouden hebben bij ons. Tijdens de dagen samen ontstond eigenlijk al vrij snel een goede chemie en de opnames liepen daardoor heel natuurlijk en soepel. 

En zo voelde dat ook: we voelden ons welkom en warm ontvangen in Frankrijk.  En ook de dagen hier  in Spanje hebben we ontzettend genoten. Sterker nog, Bob en Jos zijn een extra nacht bij ons gebleven en zijn op dit moment bij ons om een weekje vakantie te vieren, samen het nieuwe jaar 2024 in te luiden en  om gezamenlijk de uitzending van ‘Even Weg’ te bekijken. Ervaring

Bob en Jos hebben natuurlijk al wel wat jaren ervaring in hun rugzak en dat was zeker te merken. Dit heeft voor ons bevestigd dat het niet alleen gaat om het neerzetten van een mooie locatie, maar dat vooral de gastvrijheid en het stuk persoonlijk contact heel belangrijk is. 

Hun accommodatie stond heel duidelijk aangeduid langs de weg, dat ontbrak bij ons er nog aan. Dus hebben we ook door de stimulans van Bob inmiddels bewegwijzering opgehangen. 

Hoe gaat het nu met ons?

We hebben een ontzettend drukke zomer achter de rug, niet alleen met gasten, maar Bert heeft ook zijn bijbaantje als agent/makelaar flink een boost kunnen geven waardoor er inmiddels een aantal potentiële Ik Vertrek deelnemers in Spanje zijn komen wonen.

Onlangs hebben we verwarming gekocht voor het zwembad, zodat we ook in de koudere maanden aantrekkelijk zijn voor vakantiegangers. Met onze eigen Bob (de bouwer) hebben we op veler verzoek een mooie buitendouche geïnstalleerd. 

Thomas werkt nog voor dezelfde werkgever en gaat nog steeds trouw twee keer per week naar Spaanse les.. Komend jaar is ons appartement in Torremolinos klaar; voor onze gasten kunnen we dan ook een verblijf aan de kust aanbieden. 

Thomas gaat in de VVE in onderhandeling zodat we ook daar hopelijk bloot bij het zwembad kunnen liggen. ;-)

We genieten nog steeds van ons Spaanse leven en hebben geen moment spijt van die keuze, ook al is het soms erg hard werken en maken we lange dagen. 

Daarom gaan we komende winter eindelijk weer eens fijn samen op vakantie; naar het mooie Mexico. We zullen daar onder andere een vijf daags Nudisten Festival gaan bezoeken.   

AVROTROS

Op bezoek in Frankrijk

AVROTROS

In Frankrijk

AVROTROS

Tegenbezoek aan Spanje

AVROTROS

Lekker zwemmen

AVROTROS

Thomas, Bob en Jos in Spanje

AVROTROS

Blootgewoon

Update Bob en Jos - Moulin de la Fayolle - Blot-l’Église 

We kijken met heel veel plezier terug op ons Ik Vertrek Even Weg avontuur. Eerst was er even een slik momentje toen we begrepen dat we naar een nudisten B&B zouden gaan, maar eenmaal elkaar bij ons ontmoet en gesproken te hebben, was het goed. 

We hebben ervaringen uitgewisseld, elkaar tips gegeven over verbeterpuntjes en vooral Thomas heeft ons doen beseffen dat we blij mogen zijn met ons lijf... We hebben het heel gezellig gehad met Bert & Thomas en hebben nog regelmatig contact via de sociale media. 

Samen kijken

Sterker nog: we zijn uitgenodigd om bij hen thuis onze aflevering te kijken, zo lief aangeboden!!  We maken er gelijk een vakantie van: via Roses en Valencia rijden we naar Álora (Málaga) en via Madrid en Bilbao rijden we weer terug met onderweg bezoeken aan musea en steden. Dat wordt vast een onvergetelijke vakantie... 

De manier van leven bij Bert & Thomas is anders dan bij ons, hoewel wij ook iedereen vrijlaten hoe je na een bezoek aan onze sauna jezelf laat afkoelen: in de rivier of onder de douche.  

Het is inmiddels 10 december; we hebben al wat vorst gehad, maar op dit moment is het weer erg zacht: het wisselt dus nogal qua temperatuur. De échte kou komt meestal in januari. 

Hoe gaat het nu met ons?

Deze tijd van het jaar – met weinig tot geen gasten - is voor klusjes in en om het huis: bladvanger tussen de regenpijp plaatsen, extra ledverlichting onder de kast in de entree, de site bijwerken en nieuwe foto's plaatsen … dat soort dingen. 

Eind oktober heeft Bob met onze jongste (Ruben) nog bomen gezaagd, waarbij de uiteinden van één boom op Bob vielen! Enigszins gewond aan arm en hoofd, maar gelukkig niet ernstig... Maar als je – zoals ik – op dat moment nog in Amsterdam bent, is het wél heel erg schrikken!  

In juni hebben we met hulp van vrienden uit de buurt de petanquebaan aangelegd, waarop al menig spelletje is gespeeld. In juli en augustus was het gezellig druk met vaak langer blijvende gasten en mooie zwoele avonden. In september kwamen onze vrienden-van-het-eerste-uur (en van de eerste uitzending van Ik Vertrek) Ger & Petra en Ruud & Fini langs. Dat werd uiteraard een bijzonder leuke reünie <3  

Op de planning

Bob en ik hebben inmiddels allebei de pensioenleeftijd bereikt, maar van stoppen met de Chambres d’Hôtes is nog absoluut géén sprake! Er staat nog een project in de planning: een nieuwe haardhoutopslag, waarin ook de sauna een nieuwe plek krijgt. Bovendien is het veel te leuk om gasten te ontvangen, met hen (Frans) te praten en deze mooie plek te delen. 

Wél hebben we gezegd om meer vrije tijd in te plannen en zelf ook meer op vakantie te gaan. En dat gaat deze winter dus al gebeuren!  

Óp naar weer een mooi, gelukkig nieuwjaar … 
Nous vous souhaitons de bonnes fêtes de fin d’année et une très heureux 2024  

Bisous, Bob et Jos 

Onze eerste aflevering gemist?

AVROTROS

Bert en Thomas bij ons in Frankrijk

AVROTROS

Jos met Bert in Spanje

AVROTROS

Bob de bouwer aan het werk

AVROTROS

Snoeiwerk

AVROTROS

Het klusteam

AVROTROS

Petangue

AVROTROS

De kleinkinderen op bezoek

    Uitzending 1 januari 2024

    Bert en Thomas vs Bob en Jos

Teruglijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading