AVROTROS
Ik VertrekIk Vertrek
Ik VertrekIk Vertrek

Hoe kijken Estee, Taif, Erik en Brigitte terug op hun Even Weg avontuur?

Let op: dit hoort bij de uitzending 27 december 2023:

Estee en Taif uit de Dominicaanse Republiek doen inspiratie op bij Erik en Brigitte in Frankrijk en vice versa. Hoe hebben de koppels het ervaren en wat nemen zij mee aan tips?

  1. Ik Vertrek
  2. Hoe gaat het nu met?

Update Estee en Taif - Kibayo Cabarete

We kijken erg positief terug op het Even Weg-avontuur. We hebben enorm genoten met Erik en Brigitte. Het ijs werd al bij binnenkomst gebroken en de eerste grappen werden al snel gemaakt. We hebben hen ervaren als erg zorgzaam, sociaal, harde werkers en vooral ook doorzetters.

Onze match

We hadden nog nooit met een koppel gesproken die ook vanuit Nederland naar het buitenland zijn verhuisd om te gaan doen wat wij hebben gedaan. Met je partner naar het buitenland verhuizen ver weg van familie en vrienden en alleen op elkaar aangewezen zijn is niet altijd makkelijk.

Totaal iets nieuws doen en daar fulltime mee bezig zijn is niet altijd makkelijk. Het was fijn om met een koppel te sparren die hetzelfde heeft meegemaakt en wij hebben hier ontzettend van genoten. Erik en Brigitte hebben een fantastische plek opgezet die nog steeds groeiende is en het was fijn om dat mee te maken.

Op papier zijn we wellicht verschillend maar we zijn in een korte tijd erg naar elkaar toegegroeid. We delen dezelfde waarden en normen en mate van professionaliteit, en hebben nog steeds contact via whatsapp.

Onze learning

We hebben van de uitwisseling geleerd dat wij niet het enige stel zijn die het af en toe zwaar heeft, maar ook dat samen plezier maken het allerbelangrijkste is. 

De manier waarop Erik en Brigitte zijn georganiseerd kan voor ons een bepaalde rust creëren. We hebben daarnaast geleerd dat de regio waar zij zitten prachtig is.

Hoe gaat het nu?

Hier bij ons in de Dominicaanse Republiek gaat het super. We zijn in mei jl. getrouwd en hadden 35 vrienden en familieleden over naar Cabarete. We zijn er toen ook achter gekomen dat we zwanger zijn en we gaan in Januari 2024 bevallen van onze dochter in Nederland.

We hebben 50% van wat we het afgelopen jaar hebben verdiend, teruggestopt in ons bedrijf. We zijn nu op zoek naar investeerders om de switch te maken van boutique hotel met 6 privé kamers naar een event / retreat venue met 6 privé kamers, 6 studio’s en een 2 kamer appartement.

We blijven open staan om te leren en ons zelf-reflecterende gedrag en emotionele controle worden met de dag beter. Dit zorgt ervoor dat we nog betere business mensen worden, en nog betere liefdespartners.

Nog mooiere beings. We voelen ons met de dag comfortabeler om in oncomfortabele situaties te stappen en dat is een heerlijk gevoel. Want in die oncomfortabele situaties zit juist groei.

Onze eerste Ik Vertrek aflvering gemist?

 

AVROTROS

Bij Erik en Brigitte in Frankrijk

AVROTROS

AVROTROS

kibayo 2

AVROTROS

onze tuin

AVROTROS

samen genieten

AVROTROS

Update Erik en Brigitte - Brigitte et Moi - Chancelade

Een jaar geleden deden we mee met “Ik Vertrek Even Weg” en wat een avontuur was dat. Wij wilden meedoen omdat we best stress ervaren met het naar de zin maken van onze gasten. 

Onze match

Eindelijk was het zover, tot op het laatste moment wisten we niet met wie we waren gematcht, maar wat hebben we het leuk gehad met Estée en Taïf. En ondanks dat er best een groot leeftijdsverschil is, hadden we bij de eerste ontmoeting al een klik. We hebben veel gepraat, gelachen en van elkaar geleerd.

Toen wij naar de Dominicaanse Republiek gingen, kwamen we in een heel andere wereld terecht, wat niet te vergelijken is met Frankrijk. Waar zij een resort hebben opgebouwd hebben wij een maison d'hôtes waar de gasten letterlijk in ons privé zijn.

Hoe doen anderen het?

Onze werelden zijn heel verschillend maar juist daarom konden we bepaalde zaken op een andere manier gaan zien.

Zo ervaart Brigitte altijd veel stress als er gasten zijn. Hebben ze het naar hun zin? Zachtjes door het huis lopen, altijd in de buurt zijn om klaar te staan. 
Estée en Taïf gaan hier relaxter mee om en ook hun gasten hebben het super naar hun zin.    

Sinds de uitwisseling gaan wij hier nu veel beter mee om en doen we gewoon ons eigen ding maar staan we toch klaar voor de gasten. Dit heeft afgelopen zomer al geholpen.

We hebben zulke leuke gasten gehad en de sfeer was heel gezellig zonder dat we op onze tenen liepen, de gasten voelden zich erg thuis bij ons. Zij hebben ons ook geleerd om te genieten en stil te staan bij het moment. 

Nieuwe energie

De uitwisseling heeft ons nieuwe energie gegeven, we zijn nog steeds druk met het renoveren van ons huis. Inmiddels is de serre klaar waar het ontbijt wordt geserveerd. We hebben veel in de tuin gewerkt, het terras is aangepakt en we hebben een moestuin aangelegd.

De hele zomer heeft Erik voor de gasten gerechten gemaakt met groenten uit de moestuin en heeft Erik van de vruchten uit de tuin zelfgemaakte jam en ijs gemaakt. 

We zijn nu met de derde kamer bezig en op het moment dat onze aflevering wordt uitgezonden hebben we nieuwe ramen met dubbel glas.

We zijn er nog niet, er is nog veel werk te doen maar we hebben geen seconde spijt van onze beslissing om naar Frankrijk te emigreren. 

De uitwisseling was een heel avontuur en we kijken er met veel plezier op terug. 

Onze eerste Ik Vertrek aflevering gemist?

AVROTROS

ons bezoek aan Estee en Taif

AVROTROS

met onze Jack

AVROTROS

nieuwe kamer Brigitte et Moi

AVROTROS

serre

AVROTROS

Maison Brigitte et Moi

AVROTROS

tuin

    Uitzending 27 december 2023

    Estee en Taif vs Erik en Brigitte

Teruglijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading