Paul Lewis
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Paul Lewis speelt Schubert

De internationaal geprezen pianist Paul Lewis, beroemd om zijn interpretaties van Beethoven en Schubert, heeft recent al zijn Schubert-opnamen uit de periode 2011-2014 gebundeld in een schitterende cd-box.

Beantwoord de prijsvraag en maak kans op één van de vijf exemplaren!

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek
  3. Prijsvragen

De Ierse pianist Paul Lewis heeft onder kenners allang een grote reputatie in Nederland, maar zijn bekendheid is na zaterdag 19 augustus 2023 aanzienlijk gegroeid. Samen met zijn muzikale vrienden verzorgde hij namelijk op die dag het beroemde Prinsengrachtconcert, dat jaarlijks door de AVROTROS wordt uitgezonden en ieder jaar weer vele honderdduizenden kijkers trekt. 

Paul Lewis heeft zijn grote internationale reputatie misschien wel voornamelijk te danken aan zijn Beethoven- en Schubert-opnamen. Onlangs heeft het cd-label Harmonia Mundi alle pianowerken van Schubert die door Lewis in de jaren 2011-2014 werden opgenomen gebundeld en opnieuw uitgebracht.

Daar zitten geliefde meesterwerken als de Wandererfantasie en de Impromptus onder, maar ook een groot aantal pianosonates die je eigenlijk veel te weinig hoort. Het resultaat is een box met zes cd's waar geen pianoliefhebber omheen kan.

Bijna zeven uur grootse muziek op het hoogste niveau uitgevoerd: welke liefhebber van klassieke muziek wordt daar nu niet gelukkig van?

Wil je deze box winnen? Beantwoord dan de vraag en maak kans op één van de vijf exemplaren die wij weggeven.

Paul Lewis tijdens het Prinsengrachtconcert 2023

PAUL LEWIS

De Engelse, tot Ier genaturaliseerde pianist Paul Lewis werd op 20 mei 1972 in Liverpool geboren. In zijn familie bestond nauwelijks interesse in klassieke muziek, maar dat weerhield Paul er niet van zich totaal op de muziek te concentreren, aanvankelijk als cellist, daarna als (meester)pianist.

Met name zijn opnamen van de pianosonates van Beethoven en Schubert gelden internationaal als interpretaties van het hoogste niveau.

Luister naar een voorproefje

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

Met welke Nederlandse pianist speelde Paul Lewis vorig jaar twee delen uit de Dolly Suite van Fauré tijdens het Prinsengrachtconcert?

De prijsvraag loopt t/m woensdag 29 mei 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.
Deze cd-box is vanaf 31 mei 2024 verkrijgbaar.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading