Čiurlionis - Beyond Heaven and Earth

AVROTROS

Čiurlionis groeide uit tot de belangrijkste componist én beeldend kunstenaar van Litouwen. Speciaal voor leden organiseren we een prachtig event waar kunst en klassieke muziek elkaar ontmoeten. Compleet met een heerlijk vegetarisch lunchbuffet. 

Museum Belvédère is het eerste museum in Nederland dat een tentoonstelling wijdt aan het werk van de Litouwse grootmeester Mikalojus Konstantinas Čiurlionis (1875-1911). 

Museumdirecteur Han Steenbruggen geeft samen met pianist & artistiek directeur van Oranjewoud Festival Yoram Ish-Hurwitz een inspirerende lezing over dit uitzonderlijke dubbeltalent in de kunsten. Han Steenbruggen zal dieper ingaan op Čiurlionis als beeldend kunstenaar en Yoram Ish-Hurwitz zal Čiurlionis’ kwaliteiten als componist behandelen en daarbij de bijzondere symbiose in zijn werk laten zien én laten horen.

Het Martini Strijkkwartet speelt deze bijzondere ledendag live muziek van Čiurlionis. Na afloop is er gelegenheid om de expositie te bekijken en te genieten van een vegetarisch lunchbuffet in het sfeervolle Museumcafé.

Programma:
10:30 uur -
muzikaal ontvangst met koffie/thee en oranjekoek
11:00 uur - lezing door Han Steenbruggen en Yoram Ish-Hurwitz
12:30 uur - muziek intermezzo door Martini Strijkkwartet en gelegenheid om expositie te bekijken en/of vragen te stellen.
Aansluitend - vegetarisch lunchbuffet
14:30 uur - einde

  Locatie:

  Museum Belvédère in Heerenveen

  Wanneer:

  maandag 27 mei 2024 - 10.30 - 14.30 uur

  Prijs:

  € 28,50 (totaalprijs incl. lezing, live muziek en lunchbuffet)

TICKETS