Door de Bomen het Bos incl. performance over vogelgeluiden

AVROTROS

In Door de Bomen het Bos zie je kunstwerken van vier kunstenaars die in hun werk op verschillende manieren kijken naar de verhouding tussen mens en natuur. Een van de vier kunstenaars is Andy Holden. Zijn kunstwerk Natural Selection gaat over het respectvol omgaan met de natuur en het nemen van verantwoordelijkheid door letterlijk en figuurlijk te luisteren naar de vogels. Die blijken vaak zeer vroegtijdige aankondigers te kunnen zijn van onheil: het uitsterven van soorten en de achteruitgang van de natuur. 

Samen met zijn vader, wereldberoemd vogelkenner, Peter Holden geeft Andy Holden op 26 mei een bijzondere performance over vogelgeluiden bij de tentoonstelling Door de Bomen het Bos in het Kröller-Müller.

Met geluidsfragmenten, foto’s, filmpjes en muziekinstrumenten hoor en zie je hoe de mensheid door de geschiedenis heen inspiratie heeft geput uit vogelzang.

Vanaf 14 uur ben je van harte welkom tijdens dit speciale event. Bij aankomst graag melden bij de informatiebalie van het museum. Daar ontvang je een voucher voor koffie/thee en taart in het museumrestaurant.

Om 15 uur start de performance Lecture on Bird Song en vanaf 16 uur kun je op eigen gelegenheid de tentoonstelling Door de Bomen het Bos en de andere zalen bekijken. 

Let op: de performance is in het Engels. 

Het museum ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarom dien je ook voor het park te betalen en hiervoor een apart entreekaartje te kopen. Kom je met de auto? Dan heb je ook een parkeerticket nodig. Tickets voor het park en parkeerplek kunnen op de dag van de lezing ter plaatse worden gekocht. Betaling ter plaatse kan uitsluitend middels pinbetaling.

Je kunt deze  tickets ook vooraf online kopen: https://www.hogeveluwe.nl/nl/bezoek-het-park/entreeprijzen

  Waar:

  Kröller-Müller Museum Otterloo

  Wanneer:

  zondag 26 mei 2024, 14 - 17 uur

  Prijs:

  € 10,- (let op: dit is inclusief koffie/thee en taart, performance en museumbezoek maar exclusief toegang tot Het Nationale Park De Hoge Veluwe, zie hierboven voor meer info)

UITVERKOCHT