J.S. Bach – de Apocalyps: de opera die Bach nooit schreef

AVROTROSOPERA2DAY / Marco Borgreve

AVROTROS-leden krijgen 20% korting op toegangskaarten voor ‘de opera die Bach nooit schreef’, uitgevoerd door OPERA2DAY en de Nederlanse Bachvereniging.

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging gingen de uitdaging aan om ‘de opera die Bach nooit schreef te maken’. Met succes, want J.S. Bach – De Apocalyps werd ‘a brilliant new opera’ volgens een Engelse recensent. ‘Een volbloed opera’ (NRC) die ‘volledig past in de traditie van OPERA2DAY’ (Place de l’Opera).

De opera, die ook te zien is op het gerenommeerde Bachfest Leipzig, vertelt het waargebeurde verhaal van Jan van Leyden. Hij stichtte een heilstaat die radicaliseerde en uitmondde in een dictatuur. We volgen Jan vanaf zijn initiële bevlogenheid, via zijn even flamboyante als meedogenloze koningschap, tot aan zijn intieme biecht in de dodencel. Dit tijdloze verhaal van radicalisering komt tot leven met indringende, overrompelende en emotionele muziek van Bach. Dankzij een meeslepende enscenering, een uitmuntende cast en het koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging is die muziek te horen én te zien als nooit tevoren.

J.S. Bach – de Apocalyps is t/m juni 2024 te zien in de Nederlandse theaters. AVROTROS-leden krijgen bij een geselecteerd aantal theaters 20% korting. Vul daarvoor bij uw bestelling de kortingscode in. Deze vindt u in het klassieke ledenmagazine - die met talenten Gerbrich Meijer en het Felix Quartet - op pagina 21 (verschijningsdatum 22 december). Voor deze actie is een beperkt aantal kaarten beschikbaar en er geldt een maximum van 2 kaarten per bestelling.

Bestel je kaarten op de website van de theaters:

Alkmaar - De Vest
Woensdag 5 juni om 20.15 uur

Amersfoort - De Flint
Woensdag 28 februari om 20.15 uur

Amsterdam - Carré
Zondag 3 maart om 20:00 uur

Den Bosch
Donderdag 6 juni om 20:00 uur

Den Haag - Koninklijke Schouwburg
Dinsdag 14 mei om 20.00 uur
Woensdag 15 mei om 20.00 uur

Gouda - De Goudse Schouwburg
Vrijdag 1 maart om 20.00 uur

Nijmegen - Stadsschouwburg
Zaterdag 24 februari om 20.00 uur

Rotterdam - Theater Rotterdam
Zondag 25 februari om 20.00 uur

Tilburg - Theater Tilburg
Zaterdag 2 maart om 20.15 uur