AVROTROS
Ik VertrekIk Vertrek
Ik VertrekIk Vertrek

Hoe kijken Marcel, Walter, Ingrid en Edward terug op hun Ik Vertrek Even Weg avontuur?

Let op: dit hoort bij de uitzending 26 december 2023:

Marcel en Walter uit Spanje gaan inspiratie opdoen bij Ingrid en Edward in Duitsland en vice versa. Hoe hebben de koppels het ervaren en wat nemen zij mee aan tips? 

  1. Ik Vertrek
  2. Hoe gaat het nu met?

Update Marcel en Walter -  Casa MW - Javea 

Het was voor ons het eerste ‘uitje’ na onze move naar Spanje. Leuk om weer even samen met hele andere dingen bezig te zijn dan CasaMW en gasten.

Omdat wij gezien de tijd van het jaar (december 2022) verwacht hadden op een tropische bestemming terecht te komen, was het even omschakelen toen bleek dat we naar het koude Duitsland gingen en de snowboots mee moesten nemen. Uiteindelijk hebben we toch kunnen genieten.

Mooi om van dichtbij mee te maken hoe Edward en Ingrid al lange tijd bezig zijn met bouw werkzaamheden en toch tijd en ruimte kunnen creëren om gasten te ontvangen. De leuke wisselwerking met de cameraploeg maakte het ook tot een hele bijzondere ervaring.

Onze match met Edward en Ingrid

Verrassende match, vooral omdat het contrast zo groot is. Wij, die bewust op zoek gingen naar een huis waar zo min mogelijk aan hoefde te gebeuren, en Edward en Ingrid die bewust kozen voor een project waar met name Ingrid gedurende lange tijd haar tanden in kon zetten. 

Leuk detail was dat Marcel vroeger een modelbaan had en dol was op modeltreintjes en ooit droomde om in een station te wonen. 

Ondanks de verschillen, was de wederzijdse interesse ontzettend leuk. We hebben genoten van de gezamenlijke activiteiten en de gastvrijheid over en weer. We hebben een gezamenlijke app groep waarin we foto’s uitwisselen, en elkaar op de hoogte houden van belangrijke momenten. 

Ontzettend leuk om te zien dat Ingrid en Edward 2 september jl. een geweldige openingsparty hebben gehad van het gehele station. En dat Ingrid in de restauratie dagelijks 70-100 stukken taart verkoopt, die ze zelf maakt.

Onze ervaring

Het was voor ons heel prettig om te ervaren hoe het is om als gast ontvangen te worden. Maar ook hoe je een aangename mix kunt creëren tussen momenten samen met het ontvangende stel en privacy.

Wat we nu anders doen

Wij ontvangen onze gasten nu standaard met een welkomstdrankje. We kunnen uitgebreid kennismaken en aftasten, in hoeverre onze gasten interactie met ons op prijs stellen of liever hun eigen ding doen.

Zijn er nog dingen voorgevallen of veranderd?

Wij hebben, vooral dankzij de Ik vertrek uitzending afgelopen januari 2023, een heel goed seizoen gehad. Vrijwel alleen leuke mensen over de vloer gehad. Omdat we aardig wat keren nee moesten verkopen, hebben we ons kantoor omgebouwd tot derde tweepersoonskamer. 

Zo zijn we nu ook in staat om groepen van 7-8 personen te ontvangen. Het blijft verrassend hoe goed het lukt om alleen maar dingen te doen waar we blij van worden. 

Marcel draait inmiddels zijn hand niet meer om voor een heerlijke paella met onze gasten, en in de boomgaard naast ons huis hebben we al aardig wat keren romantische dinertjes georganiseerd. Naast het runnen van de B&B blijft er tijd over om buitenshuis onder de mensen te werken.

Walter heeft zijn werkzaamheden in de lokale pub inmiddels verruild voor een leuke job in een beachclub, waar hij de rol van gastheer vervult en achter de champagne bar staat. 

Charlotte Rockefeller

Naar aanleiding van de uitzending van Ik vertrek, waarin Walter tevens te zien was als Charlotte Rockefeller, is hij benaderd, om als dragqueen mee te werken in een serie over het leven van Patty Brard. 

Wij kijken uit naar een volgend seizoen met leuke gasten en leuke activiteiten buiten CasaMW, en als het meezit, een serie over Charlotte Rockefeller.

Groetjes, Marcel en Walter

AVROTROS

Ons bezoek aan Duitsland

AVROTROS

Ontvangst in Spanje

AVROTROS

Ingrid en Edward genieten van een klankschaal sessie

AVROTROS

Op Stap Met Charlotte en Trijntje Rockefeller

AVROTROS

Edward en Ingrid en Walter en Marcel

Update Edward en Ingrid - Schlossbahnhof Ballenstedt

Met heel veel plezier kijken wij terug op het Ik-Vertrek-Even-Weg-avontuur. Na 2,5 jaar klussen en werken waren we wel toe aan een mini-vakantie. Geregeld denken we terug aan de mooie dagen die wij met en bij Marcel en Walter hebben gehad. 

Als eerste kwamen zij bij ons. Het was spannend wie wij over de vloer zouden krijgen, want de uitzending met Marcel en Walter was toen nog niet op televisie geweest. Met een fles Sangria konden we het land raden, maar daar bleef het ook bij. Het was daardoor best lastig om iets passend aan activiteiten te bedenken. 

Onze match

Wij zijn erg blij dat wij gekoppeld zijn aan Walter en Marcel. Vanaf het eerste moment voelde het alsof we elkaar al jaren kennen en hadden we aan gespreksstof geen gebrek. We hebben veel gelachen, maar ook traantjes gelaten.

Zeker bij het ontbijt aan het strand, met de serenade, lukte het ons niet om de ogen droog te houden. Dat was een schot in de roos van de beide mannen. 

Twee werelden

Marcel en Walter hebben daar in Javea een fantastische plek, met veel glitter en glamour. Heel wat anders dan het gezapige Ballenstedt, alhoewel wij daar ook leven in de brouwerij proberen te brengen. Het bijzondere van onze uitwisseling is dat wij beiden in een hele andere wereld leven, maar ons niet oncomfortabel hebben gevoeld in die andere wereld. 

Regelmatig hebben we contact via WhatsApp. Erg leuk om dan een update van hun leven daar te krijgen. Wij komen graag een keer terug, maar dan langer, want de dagen voor Ik Vertrek vlogen voorbij. 

Alles is mogelijk 

Het was leuk om te ervaren dat we over veel zaken hetzelfde denken. Dat wij beiden gasten in de watten willen leggen was één van de raakvlakken. Het motto ‘Alles is mogelijk’ van Walter en Marcel heeft ons geprikkeld dat we daarin een stap extra kunnen zetten.

Wij zeggen nu ook (vrijwel) overal ‘ja, dat kan’ op. Het idee met het welkomstkaartje met een persoonlijke boodschap hebben wij inmiddels van beide mannen ‘gepikt’. 

Een ander leven

De opnames bij ons in het stationsgebouw waren bijna een jaar geleden. Als we foto’s terugkijken dan is er veel gebeurd. De kluskleren hebben wij in de kast gehangen. De multifunctionele ruimte, het Fürstenbahnhof (de voormalige wachtruimte van de hertog van Anhalt) en de brasserie ‘Gleis 1’ zijn klaar.

Afgelopen 2 september hebben wij een openingsfeest gegeven. Prins Eduard, de kleinzoon van ‘de’ hertog, heeft de opening verricht. We hadden onze vrienden en familie om ons heen en er waren zeker 1.000 (!) nieuwsgierigen die een kijkje kwamen nemen. Het was in één woord fantastisch.

Vanaf dat moment is voor ons een ander leven begonnen. Een leven van taarten bakken, met veel appels schillen, gehaktballen draaien, koffie schenken en gastvrouw/heer zijn. Het geeft veel voldoening om de leuke reacties van onze gasten te horen.

Er zijn gasten die speciaal voor ons een uur rijden omdat ze zulke goede verhalen over ons en de brasserie hebben gehoord. Prins Eduard is inmiddels terug geweest om bij ons een patatje te eten. Super toch?

Thuis in Ballenstedt

De hele verbouwing heeft veel geld gekost en ons spaarpotje is leeg. Gelukkig heeft Edward zijn werk nog. Hij rijdt iedere week voor enkele dagen naar Nederland en de rest van de werkweek werkt hij vanuit het stationsgebouw. Het werk is leuk, dus dat is geen straf. 

Ons thuis is zeker in Ballenstedt. We voelen ons erg op ons gemak in Ballenstedt en in de Harz. Wij hebben hier inmiddels een fijne vriendenkring opgebouwd. Een glazen bol hebben we niet, maar we zien ons hier zeker lange tijd wonen en met het stationsgebouw bezig te zijn. 

Wij hebben nog vele ideeën om uit te voeren en om ons bedrijf op de kaart te zetten. Het voelt iedere dag bijzonder om in zo’n mooi gebouw te mogen wonen. Onze droom blijft doorgaan! 

Edward en Ingrid

 

 

AVROTROS

Ingrid bakt zelf taart

AVROTROS

Schloss Ballenstedt met Gleis 1

AVROTROS

Brasserie Gleis 1

AVROTROS

Het Fürstenbahnhof

AVROTROS

Genieten in Spanje: Ingrid en Walter

AVROTROS

Genieten in Spanje: Edward en Marcel

    Uitzending 26 december 2023

    Marcel en Walter vs Edward en Ingrid

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading