AVROTROS

Inspiratie opdoen bij mede Ik Vertrekkers

- 3 min lezen

In Ik Vertrek Even Weg zoeken oud-deelnemers inspiratie bij elkaar. Wat kunnen ze van elkaar leren en welke inzichten nemen ze mee van deze trip? Te zien vanaf 26 december.

 1. Afleveringen Ik Vertrek
 2. Ik Vertrek

Marcel & Walter vs Ingrid & Edward

Uitzending dinsdag 26 december 2023 (22.05 uur - NPO 1): Marcel en Walter verruilen hun Spaanse villa voor het Duitse treinstation van Edward en Ingrid en vice versa.

AVROTROS

Marcel, Walter, Ingrid, Edward

Marcel en Walter

In 2022 gingen Marcel, Walter, en zijn alterego; drag Queen Charlotte, hun Spaanse droom achterna. De heren hadden maar weinig zin in een grote verbouwing en kozen voor een overzichtelijk project. Na een paar maanden klussen konden de deuren van hun Bed & Breakfast geopend worden.

Ook maakte Charlotte naam in het Spaanse schnabbelcircuit en zo hadden de heren weer een extra zakcentje om hun comfortabele leven te kunnen behouden.

De heren staan dan ook niet direct te springen wanneer ze horen dat ze hun comfortabele Spaanse villa moeten verlaten voor een bezoek aan de voormalig DDR. 

➡️ Wat ging er aan vooraf?

Edward en Ingrid

Ze gaan op bezoek bij Edward en Ingrid die inmiddels al een aantal jaren bezig zijn met de verbouwing van hun oude Duitse treinstation. Een immens project en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Voor Edward en Ingrid komt het uitstapje naar Spanje dan ook als een geschenk uit de hemel vallen.

Bij Ingrid maakt het moment van ontspanning heel wat emoties los. Edward voelt zich zo op zijn gemak bij Marcel en Walter dat hij zich overgeeft aan de handen van Walter en uiteindelijk ten tonele verschijnt als achternicht van Charlotte! 

➡️ Wat ging er aan vooraf? 

  Uitzending 26 december 2023

Terugkijken op NPO Start

Estee & Taif vs Brigitte & Erik

Uitzending woensdag 27 december 2023 om (22.10 uur op NPO 1): Estee en Taif verruilen hun resort in de Dominicaanse Republiek voor de chambre d'hôte van Erik en Brigitte in Frankrijk en vice versa.  

AVROTROS

Estee,Taif, Erik, Brigitte

Estee en Taif 

In deze aflevering is het eerst de beurt aan Estee en Taif om er even tussenuit te gaan. Zij hebben begin 2022 een resort in de Dominicaanse Republiek geopend. Ze zitten nog boordevol ideeën en de grote valkuil is dat ze het liefst alles tegelijk willen.

➡️ Wat ging er aan vooraf?

In de chambre d’hote van Erik & Brigitte komen ze even helemaal tot rust. Ook maken ze van dichtbij kennis met de lokale delicatesse…

Erik en Brigitte

Erik en Birgitte reizen af naar de Dominicaanse Republiek en kunnen wel een vleugje Caribische ontspanning gebruiken. De afgelopen anderhalf jaar zijn ze bezig in Frankrijk. De verbouwing was zwaar, maar ook het runnen van hun chambre d’Hote vraagt veel van ze.

Met name Brigitte heeft moeite met “loslaten”, ze heeft het gevoel dat ze altijd klaar moet staan voor haar gasten en heeft maar weinig momenten van ontspanning.

De nuchtere Erik maakt in de Dominicaanse Republiek voor het eerst kennis met de spirituele wereld en hoewel hij er sceptisch tegenover staat maakt het veel los. Het reisje neemt een onverwachte wending.

➡️ Wat ging er aan vooraf?

  Uitzending 27 december 2023

Terugkijken op NPO Start

Kees & Monique vs Barbara & Jolande

Uitzending donderdag 28 december 2023 (22.05 uur op NPO 1): Kees en Monique verruilen hun Duitse hondenparadijs en kaaswinkel voor de B&B vol kunst van Barbara en Jolande in Frankrijk en vice versa.

AVROTROS

Kees, Monique, Jolande, Barbara

Kees en Monique

Deze keer zijn Kees en Monique de eerste die er even tussenuit mogen en dat is hun geval iets heel speciaals. Het stel verruilde 11 jaar geleden het Gooische Huizen voor het Duitse Trusenthal en sindsdien zijn ze nog nooit samen weggeweest….

Ze zijn dol op honden en de onderneming die ze hebben opgestart heeft alles te maken met de trouwe viervoeters; Ze hebben een vakantiepark voor hondenliefhebbers opgezet en dát bleek een gat in de markt.

Het succes is zelfs zo groot dat het stel eraan denkt om iets af te gaan schalen. Ze willen het graag wat rustiger aandoen en hun eerste uitje samen is een goede eerste stap.

➡️ Wat ging er aan vooraf?

Barbara en Jolande

Barbara en Jolande  ontvangen Kees en Monique in hun Chambre d’Art in Frankrijk en proberen hen te enthousiasmeren voor kunst. Maar of dit voor de nuchtere hondenliefhebbers is weggelegd? 

Het tegenbezoek aan Duitsland is vooral voor Chihuahua Novaz een hele belevenis. Hoewel beide stellen op het eerste oog totaal verschillend lijken schept het achterna gaan van je dromen toch een band en ontstaat er al snel iets moois… 

➡️ Wat ging er aan vooraf?

  Uitzending 28 december 2023

Terugkijken op NPO Start

Familie Wagemans vs Familie Jansen

Uitzending zaterdag 30 december 2023 (21.45 uur op NPO 1): Familie Wagemans uit Spanje gaat inspiratie opdoen op het immense chateau van de Familie Jansen in Frankrijk en vice versa.

AVROTROS

Families Jansen en Wagemans

Familie Wagemans

Twee jaar geleden besloten Loes en Steven om samen met hun tweeling  Pip en Riff naar Spanje te vertrekken. Het plan was eigenlijk vooral dat ze geen plan hadden. Met een zelfgebouwde camper vertrok het gezin, op hoop van zege, naar Spanje.

En dat pakte verrassend goed uit. Ze werden het eerste stel in de Ik Vertrek geschiedenis die hun verbouwing binnen de deadline af hadden én nog geld overhielden. En dat alles was mede te danken aan klus expert Steven.

Wanneer hij in het immense chateau van de familie Jansen aankomt beginnen zijn handen dan ook te jeuken….

 ➡️ Wat ging er aan vooraf?

Familie Jansen

Ray en Margriet Jansen vertrokken in 2021 samen met hun vijf dochters Victoria, Louise, Elise, Josephine en Isabelle naar de Bourgogne. Hoewel ze beide geen klus ervaring hadden zijn ze eigenhandig de verbouwing van het chateau aan gegaan.

Inmiddels zijn ze een heel eind op weg, en zijn de eerste gastenkamers in gebruik. Maar in zo een groot pand is het werk eigenlijk nooit echt klaar. Daarnaast hebben ze allebei nog een baan om te zorgen dat ze rond kunnen komen.

Hoe houd je dan tijd over voor je gezin? Deze vraag proberen ze met behulp van Loes en Steven te beantwoorden tijdens hun uitje naar Spanje.

 ➡️ Wat ging er aan vooraf?

  Uitzending 30 december 2023

Terugkijken op NPO Start

Bob & Jos vs Bert& Thomas

Uitzending maandag 1 januari 2024 (22.05 uur op NPO 1): Bob en Jos verruilen hun tot B&B omgebouwde Franse watermolen voor het Spaanse nudisten paradijs van Bert en Thomas en vice versa.

AVROTROS

Jos, Bob, Thomas, Bert

Bert en Thomas

Bert en Thomas kijken er erg naar uit om er even tussenuit te mogen. Twee jaar geleden verlieten zij Zaandam. Na een hectische periode van verbouwen konden de mannen de eerste liefhebbers van naakt recreëren ontvangen op hun finca.

En hoewel het leven in Spanje een droom is die uitkomt is het ook druk, met name omdat Thomas zijn baan er nog naast heeft. Het is vaak zoeken naar de balans en ze zijn benieuwd naar de ervaringen van andere Ik Vertrekkers op dit gebied. De uitwisseling komt dus precies op het juiste moment. 

➡️ Wat ging er aan vooraf?

Jos en Bob

En meer ervaren als Jos en Bob kun je ze bijna niet vinden! Ze zijn alweer bijna 10 jaar bezig in Frankrijk. Zij hebben daar een oude watermolen verbouwd tot Bed & Breakfast en die loopt fantastisch.

Maar na al die jaren hard werken denken de zestigers er wel aan om een stapje terug te doen en wat meer rust in te plannen.

Hoewel de twee dus dolblij zijn dat ze samen even naar Spanje mogen is het bezoek aan een nudistenparadijs toch spannend. Durven zij zich letterlijk en figuurlijk bloot te geven aan alles wat de Spaanse Finca te bieden heeft?  

➡️ Wat ging er aan vooraf?

 

  Uitzending 1 januari 2024

Terugkijken op NPO Start